Site pictogram 36.nl

Ripple kan $ 0,70 bijna aanraken

De magische grens van $ 0,70 lijkt steeds dichterbij te komen voor de Ripple. De munt doet het sinds vorige week uitstekend en boekt zelfs hogere winsten dan de Bitcoin. De munt is vorige week van $ 0,48 gekomen en staat op dit moment van schrijven op $ 0,6921. Vandaag werd er na een kleine correctie in de ochtend opnieuw 5,13% winst gemaakt.

Ripple begon de dag met een koers van $ 0,65. Het hoogste punt was gisteren $ 0,67, maar door de enorme stijging corrigeerde de munt een paar cent. Vandaag moest de munt even op gang komen, maar tegen de middag vloog de koers weer omhoog. Het lijkt erop dat het een kwestie van tijd is voor de $ 0,70 aangetikt wordt.

Japan en Zuid-Korea pompen veel geld in Ripple

Opnieuw blijken Japan en Zuid-Korea volledig achter de Ripple te staan. Ruim 30% van alle Ripple munten die op dit moment gekocht worden gaan naar Zuid-Korea. Met ruim 10% staat Japan op de tweede plek om de munten te kopen.

Voor de Ripple is het een positieve ontwikkeling dat er veel interesse is uit Japan. Vandaag werd nog bekendgemaakt dat er steeds meer Japanners besluiten te gaan beleggen in cryptomunten. Dit is allemaal nieuw geld dat de Ripple op dit moment lijkt aan te trekken.

Vaak wordt er negatief tegen regulering aangekeken, maar Japan toont duidelijk aan dat het niet negatief hoeft te zijn. De cryptomarkt is op dit moment echt booming in Japan. Japanners kunnen de munten legaal aanschaffen en zelfs gebruiken als wettig betaalmiddel.

De regels die Japan heeft opgesteld zorgen er juist voor dat beleggen voor iedereen toegankelijk wordt. Maar het belangrijkste is dat voorkomen wordt dat er nog langer geld witgewassen kan worden. Het is niet voor niets dat de Ripple afgelopen week een oproep deed aan de UK om als eerste land in Europa de cryptomunten te reguleren. De Ripple hoopt zo extra te kunnen uitbreiden naar Europa zoals nu in Japan gebeurt.

Mobiele versie afsluiten