Site pictogram 36.nl

Ripple CEO verwacht dat tientallen banken de Ripple munt gaat gebruiken in 2019

Op een conferentie die plaatsvond in Amsterdam sprak vandaag de CEO van Ripple Brad Garlinghouse. Hij had het uiteraard over hun eigen uitvinding de Ripple tijdens het money 20/20 event. Op dit moment maken honderden banken en financiële instelling al gebruik van de technologie van Ripple. Alleen dit deden ze los van de Ripple munt. Dit gaat volgens Garlinghouse tegen het einde van 2019 veranderen.

De CEO van Ripple verwacht namelijk dat banken in 2019 ook gebruik gaan maken van de Ripple munt. Dit gaan ze doen vanwege de snelheid en lage transactiekosten met de Ripple. Aan het einde van het jaar zullen al een paar grote banken een pilot gaan houden met de Ripple munt zelf laat Garlinghouse weten. Bij het einde van 2019 hoopt Garlingerhouse dat tientallen banken de grote banken zullen gaan volgen. Als dit gebeurt zal de Ripple flink gaan groeien en dit is ook nodig voor de ontwikkeling van hun product.

Garlinghouse verder sceptisch over sommige cryptomunten

Bijna dagelijks komen er nieuwe cryptomunten bij. Toch is Garlinghouse niet echt positief over de komst van zoveel nieuwe munten. Van sommige munten heb je geen flauw idee waarom ze er zijn. Je hebt ook geen flauw idee welk probleem ze met de munt willen oplossen.

Garlinghouse verwacht daarom dat er een flink aantal ICO’s het niet gaan redden. Vooral niet omdat ze geen product hebben die ze op de markt gebracht hebben. Dit heeft Ripple wel en Ethereum en Bitcoin ook. Toch ziet hij de grote concurrenten niet als concurrentie. Ripple is een totaal ander product dan Ethereum en Bitcoin. Daarom zou de Ripple prima lost van deze munten kunnen bestaan.

Een nadeel van de Bitcoin is wel dat de munt ontzettend sloom is zegt Garlingerhouse. De Ripple wordt veel sneller verwerkt en is echt voorbereid op snelle transacties in de toekomst. Helaas is de Bitcoin dit niet en dit kan de munt weleens tegen gaan werken. Daar komt nog eens bij dat de transactiekosten steeds hoger oplopen. De Ripple is een stuk goedkoper en wordt sneller verwerkt vergeleken met de Bitcoin.

Een transactie met Bitcoin duurt ongeveer 45 minuten. De kosten voor de transactie variëren tussen de 3 dollar en 30 dollar. Het is goedkoper dan de gewone bank, maar nog steeds vrij prijzig en langzaam. Ripple doet dit een stuk sneller en kost slechts een paar cent per transactie.

Mobiele versie afsluiten