Site pictogram 36.nl

Ripple en Ethereum zitten al op keerpunt correctie

Gisteren was het een dag om te corrigeren. Analisten hadden al het idee dat dit te maken had met de winst van de afgelopen tijd. Mogelijk hadden beleggers de munten vastgezet voor een periode van een week of tot een bepaalt bedrag. Vanwege de enorme stijging van de cryptomarkt was het logisch dat er een correctie dag kwam.

De afgelopen tien dagen was er aanlopend spraken van prijsstijgingen en dit zorgde voor een aardige terugkeer van de cryptomunten. Maar gisteren was alles anders en werden er zelfs dubbele verliezen geleden in de complete crypto top 10. Maar gelukkig ging het zoals voorspelt waarschijnlijk maar om één dag. Terwijl de Bitcoin het vandaag nog wel moeilijk heeft laten Ripple en Ethereum alweer tekenen van herstel zien.

Een nette winst voor Ripple en Ethereum

De dag werd door Ripple en Ethereum beide negatief begonnen. Beide sloegen hetzelfde pad in als Bitcoin en corrigeerde. Maar dit duurde niet heel lang. Ripple boekte al snel een winst van ruim 1% op dit moment van schrijven. De Ripple staat hierdoor weer boven de $ 0,80. Ethereum wist weer wat winst terug te pakken en noteert ruim 2% winst op dit moment van schrijven.

Het is de vraag of de munten dit vol kunnen houden tot het einde van de dag. Helemaal omdat de winst niet mega groot is. Maar het is mogelijk wel een voorproefje van wat we morgen kunnen verwachten. Analisten verwachten dat de munten morgen weer flink gaan stijgen. Hele misschien keren ze zelfs alweer terug op het niveau van begin van de week. Vooral Ripple en Ethereum lijken er deze week lekker in te zitten en boeken dan ook meer winst dan de Bitcoin.

Toch zijn cryptomunten zoals altijd erg onzeker. Het zou dus zomaar kunnen dat de koers wel omslaat en daalt morgen. Toch verwachten de meeste analisten dat de cyrptomarkt deze week positief gaat eindigen. Helemaal omdat er geen echte reden is om te dalen. Er is namelijk de afgelopen dagen geen negatief nieuws naar buiten gekomen waarom de koers zou dalen.

Mobiele versie afsluiten