Site pictogram 36.nl

Ripple en Litecoin snelste stijgers in crypto top 10

De ochtend begon voor de cryptomarkt niet bepaalt lekker. De hele week gaat het niet goed met de cryptomarkt. Door een kleinschalige hack bij Binance en een sell off veroorzaakt door Mt. Gox verloor de markt veel geld. Terwijl het weekend bijna de $ 500 miljard marktwaarde werd aangetikt noteren de munten nu nog maar $ 375 marktwaarde.

Bitcoin wist alweer $ 800 terug te pakken na de uitverkoop die georganiseerd werd door Mt. Gox. De failliete exchange site besloot 20.000 Bitcoins te verkopen om een aantal rekeningen alsnog te betalen. Ondanks dat de Bitcoin hier alweer een beetje van hersteld is noteert de munt toch nog 2% verlies. De munt trok vanochtend meteen de rest mee. Maar toch zijn er twee cryptomunten die vandaag toch nog positief willen eindigen en dat zijn de Ripple en Litecoin.

Ripple en Litecoin zijn de grootste stijgers vandaag en proberen nog iets van de verliezen goed te maken. De Ripple noteert een winst van 1,37% en de Litecoin 2,5%. De munten hebben het nodig want gingen vandaag net als de rest van de week diep door het stof. De cryptomarkt blijft ongelofelijk volatiel en heeft nog niet echt de stijgende lijn te pakken.

Forbes verwacht wel dat Ripple een grote munt gaat worden

Ondanks dat de Ripple op dit moment een koers van slechts $ 0,82 noteert kan het slim zijn om nu in te stappen. Tenminste als je het financiële magazine Forbes mag geloven. Volgens analisten zou 2018 geen goed jaar worden voor de Ripple. Maar dit moet gaan veranderen in 2019 als de munt weleens de Bitcoin kan gaan overnemen.

Analisten verwachten dat de Ripple straks een soort sneeuwbaleffect gaat maken. De munt kwakkelt een beetje verder met een lage koers en rolt op tot een gigantische sneeuwbal. Dit hebben we jaren geleden ook bij de Bitcoin gezien. Het grote verschil is dat de Ripple ook echt iets is. Het is één van de weinige munten met betekenis op de markt. De munt wordt door steeds meer banken gebruikt om transactiekosten te verlagen en sneller transacties te verwerken.

Regelmatig zien we al dat de Ripple graag wil, maar nog niet helemaal uit de verf wil komen. Zoals afgelopen weekend toen het gerucht ging dat de munt toegevoegd ging worden aan een grote exchange site. Er komt een tijd dat het geen gerucht meer is en de munt echt doorbreekt als cryptomunt. Beleggers zouden dus juist nu nog moeten profiteren van de lage koers.

Mobiele versie afsluiten