Site pictogram 36.nl

Ripple groeit uit tot tweede grootste cryptomunt ter wereld

Ripple weet in een rap tempo terrein te winnen onder de cryptomunten. Lange tijd moest de munt het doen met een 4e of 5e plek in de ranglijst. Vorige week ging het ineens hard en wist de munt de derde positie te grijpen. Na een nieuwe stijging tot boven de $ 2 per munt pakt de munt zelfs de 2e plek als grootste cryptomunt ter wereld. De enige munt die nog boven de Ripple staat is de Bitcoin.

Het lijkt erop dat de Ripple de kans wil grijpen om uit te groeien tot de grootste cryptomunt ter wereld. Helemaal nu de Bitcoin flink aan terrein aan het verliezen is en nog maar 35% marktaandeel had. Het marktaandeel is nog nooit zo laag geweest als in de afgelopen weken/maanden. De Ripple profiteert hier flink van helemaal na de enorme prijsstijging aan het einde van het jaar.

Kleine correctie Ripple is van korte duur

In de laatste dagen van het jaar wist de Ripple weer een enorme voorsprong op te bouwen en een nieuw record neer te zetten. Alleen daarna corrigeerde de munt afgelopen weekend net voor het nieuwe jaar. De munt dook tot de $ 1,60 grens. Op dit moment van schrijven staat de Ripple koers op $ 2,11 en een winst van 3%.

Vanmiddag wist de munt zelfs de $ 2,16 aan te tikken. Het lijkt er dus op dat de correctie voorbij is, maar de koers heeft nog wat moeite om boven de $ 2,10 te blijven. Mocht de koers weer verder gaan stijgen dan is het mogelijk dat de munt de $ 2,47 gaat aantikken. Toch zal de munt waarschijnlijk voor een nieuwe prijsstijging stabiliseren. In het verleden duurde dit zes tot zeven dagen voor een nieuwe rally begon.

Mocht de munt toch gaan dalen dan is de $ 1,80 mogelijk te grens en het laagste niveau zal op $ 1,60 liggen voor de Ripple. De munt zal dus voorlopig niet meer onder de $ 1 duiken waar de munt lange tijd onder zat.

Mobiele versie afsluiten