Site pictogram 36.nl

Ripple investeert $ 25 miljoen in investeringsfonds voor cryptomunten

Ripple heeft vandaag bevestigd dat ze $ 25 miljoen geïnvesteerd hebben in een cryptomunten investeringsfonds. Het zou gaan om Blockchain Capital één van de oudste investeringsfondsen voor cryptomunten. De investering in het fonds zou gedaan zijn met Ripple munten. Blockchain Capital accepteert alleen betalingen met cryptomunten en heeft de betaling van $ 25 miljoen Ripple munten geaccepteerd.

Dankzij de investering van $ 25 miljoen vanuit Ripple heeft het investeringsfonds nu een vermogen van $ 250 miljoen. Dit vermogen is opgebouwd tijdens vier investeringsrondes waar Ripple dus aan meegedaan heeft. Vanuit het fons worden er in verschillende bedrijven geïnvesteerd die bijdragen aan het succes van cryptomunten. Bedrijven waarin geïnvesteerd is zijn: Kraken, Circle en Coinbase.

Het geld dat Ripple vandaag overgemaakt heeft wordt gebruikt om te investeren in nieuwe start-ups. Dit zijn vooral bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van cryptomunten. Doordat Ripple hier geld in stopt hoopt het bedrijf dat meer start-ups voor de technologie van Ripple gaan kiezen. De technologie van Ripple is open-source en samen kunnen we ervoor zorgen dat de techniek beter wordt laat het bedrijf uit San Fransisco weten.

Nieuwe start-ups krijgen een kans dankzij Ripple

Dankzij het geld van Ripple gaan nieuwe start-ups een kans krijgen. Het maakt hierbij niet uit of ze straks de technologie van Ripple of Bitcoin gaan gebruiken. Zolang ze maar de middelen krijgen om een succesvolle start-up neer te zetten die ook op het lange termijn blijft bestaan. Zo is er bekend dat Blockchain Capital geld gaat investeren in een start-up voor de gezondheidszorg.

In 2015 is er in totaal in 23 projecten op basis van Blockchain technologie geïnvesteerd. Er wordt vooral geld geïnvesteerd in projecten die toekomst bieden voor blockchains. Dit kunnen bedrijven in de financiële sector zijn die de technologie voor hun diensten willen gebruiken, maar ook andere bedrijven die zich bezighouden met de techniek.

Ondertussen heeft Ripple al aangegeven dat de investering in Blockchain Capital pas het begin is. Het bedrijf wil in nog meer projecten gaan investeren om de naamsbekendheid te vergroten. Maar ook om de eigen techniek in huis te verbeteren. Door te investeren in Blockchain technologie hopen ze de toekomst positief te kunnen veranderen.

Afgelopen week werd er ook al $ 25 miljoen uitgegeven aan een non-profit organisatie genaamd DonorsChoose. Dit geld wordt gebruikt om blockchain technologie naar de klaslokalen te brengen. Zo probeert Ripple verschillende goede doelen met blockchain technologie te steunen.

Mobiele versie afsluiten