Site pictogram 36.nl

Ripple investeert $ 50 miljoen in universiteiten voor Blockchain onderzoek

Een paar maanden geleden heeft Ripple aangekondigd regelmatig geld te investeren in goede doelen. Hiermee geven ze elke keer een klein deel van hun vermogen weg. Vandaag werd er bekendgemaakt dat Ripple een wetenschappelijk onderzoeksfonds heeft opgericht. Studenten kunnen uit dit fonds subsidie aanvragen voor hun onderzoek naar Blockchain technologie en cryptomunten. Om te beginnen hebben ze het fonds direct gevuld met $ 50 miljoen.

Het fonds wordt het Blockchain Research Initiative genoemd. In totaal zijn hier 17 universiteiten wereldwijd op aangesloten. Ze gaan samenwerken om academisch onderzoek te doen in de richting van Blockchain technologie en cryptomunten. De $ 50 miljoen zou overigens komen uit het eigen vermogen van Ripple. Met dit geld hopen ze de eerste onderzoeken financieel te kunnen dekken. De onderzoekers mogen onafhankelijk bepalen in welke richting ze binnen Blockchain of Cryptomunten onderzoek ze gaan doen. Ze zijn dus niet verbonden aan verplichte onderwerpen die Ripple aandraagt.

Een betaalmethode ziet het als een positieve ontwikkeling dat Ripple hierin investeert. De Ripple munt wordt wereldwijd al door verschillende banken en industrieën gebruikt. Door wetenschappelijk onderzoek naar de munten te doen kan er meer begrip gaan komen voor cryptomunten of blockchain technologie. Daarnaast krijgen studenten ook de kans om zich te specialiseren in misschien wel de toekomst van techniek.

Gerenommeerde universiteiten laten studenten wetenschappelijk onderzoek doen

Verschillende gerenommeerde universiteiten hebben zich aangesloten bij het fonds voor wetenschappelijk onderzoek richting blockchain techniek. In Amerika zien we bijvoorbeeld een samenwerking met de gerenommeerde universiteit Princeton. Ze hebben zelfs een speciaal programma opgericht die studenten kunnen volgen in de richting van cryptomunten en blockchain technologie.

Wereldwijd zijn er buiten Amerika ook nog verschillende universiteiten met het fonds verbonden. Er zijn bijvoorbeeld grote universiteiten uit Canada, Australië, Brazilië, Europa, India en Zuid-Korea met het project verbonden. De studenten zullen ook samenwerken om betere resultaten te behalen met hun onderzoek.

Mobiele versie afsluiten