Site pictogram 36.nl

Ripple is bereid om te betalen om verhandeld te mogen worden

Normaal gesproken worden cryptomunten automatisch opgenomen op exchange sites. Maar door nieuwe regels wordt vooral Bitcoin en Ethereum verhandeld op exchange sites. Dit is vooral een grote ergernis voor Ripple die daardoor het idee heeft dat hun groei belemmerd wordt. Op verschillende grote exchange sites is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om Ripple te kopen.

Maar vandaag werd bekend dat Ripple hier zelf verandering in wil gaan brengen. De derde grootste cryptomunt ter wereld is volgens Bloomberg bereid geld te betalen om op de lijst te komen bij grote exchange sites. Op dit moment loopt Ripple nog veel geld mis doordat ze niet op Amerikaanse exchange sites staan. Dit is extra opvallend omdat de cryptomunt zelf uit Amerika komt en een start-up is uit San Fransisco.

Ripple zou een officieel bod uitgebracht hebben aan Amerikaanse exchange sites: Gemini en Coinbase. In ruil voor het bod willen ze maar één ding en dat is dat beleggers via hun platform Ripple munten kunnen kopen. Gemini laat zelfs weten dat ze een bod van een miljoen dollar aan contant geld gehad hebben om toegevoegd te worden aan de lijst. Daarnaast zouden ze ook een lening aangeboden hebben van 100 miljoen Ripples om de site te laten groeien. De lening zou terug betaald mogen worden in echt geld of ripples.

Ripple zelf ontkent geld geboden te hebben om op de lijst te komen

Een woordvoerder van Ripple zelf heeft ontkent dat ze geld geboden hebben om op de lijst te komen. Ze laten wel weten dat ze er alles aan doen om meer liquiditeit in de munt te krijgen. Dit willen ze o.a. doen om op meer sites aangeboden te worden, maar hiervoor zijn ze niet bereid om te betalen.

Toch zou het voor de munt een goede zet zijn als ze straks wel op sites als Coinbase aangeboden worden. Eerder dit jaar zorgde het gerucht dat ze straks toegelaten zouden worden bij Coinbase al voor een enorme koersgroei. Deze zakte al snel weer in toen bleek dat het gerucht niet waar was.

Volgens verschillende analisten is het probleem van Ripple niet dat niemand de munt niet wil. Het probleem zit hem vooral dat ze nog niet op alle grote sites gekocht kunnen worden. Mocht Ripple ervoor willen betalen om op de lijst te komen, dan is dit absoluut niet illegaal. Het is alleen de vraag waar het heengaat als cryptomunten moeten gaan betalen om verhandeld te worden.

Mobiele versie afsluiten