Site pictogram 36.nl

Ripple koers duikt onder de $ 1

De derde grootste cryptomunt kan ook een paar grote verliezen op z’n naam schrijven. Net als andere cryptomunten gaat ook de Ripple helaas hard onderuit. De munt verloor in 24 uur tijd zelfs 28%. De munt kon niet meer boven de $ 1 blijven en dook eronder.

Het begin van 2018 zag er fantastisch uit voor de munt. Tijdens een periode van één maand wist de munt van $ 0,25 naar $ 3,84 te duiken. Binnen een maand tijd waren er zelfs nieuwe Ripple miljonairs geboren. Alleen zo hard als de munt steeg is deze ook gedaald. Op dit moment lijkt er helemaal niets meer over te zijn van het succes aan het begin van het jaar.

Op dit moment van schrijven staat de Ripple koers op $ 0,97. Voor veel beleggers moet het pijnlijk zijn om te zien dat de munt onder de psychologische grens van $ 1 is gedoken. Er is zelfs een officiële correctie nu van 74% van de record koers die deze maand nog gehaald werd. Dit is meer dan de veilige zone van 50% die gehanteerd wordt voor aandelen.

Zuid-Korea heeft nog wel vertrouwen in de Ripple

Ondanks dat veel beleggers het even niet meer zien zitten is er wel een verschil te zien met Zuid-Korea. De Koreanen handelen altijd in een wat hogere prijs dan de rest van de wereld. Daarom werd er een week geleden besloten om Korea niet meer mee te tellen bij de CoinMarketCap.

Toch is het een klein beetje hoop dat er nog ergens voor meer geld gehandeld wordt in de Ripple. Het zou een klein lichtpuntje kunnen zijn. Op dit moment kunnen analisten ook moeilijk zeggen wat er nu gaat gebeuren. Het kan echt alle kanten opgaan. Het zou zomaar kunnen dat de munt uit het dal klimt en weer gaat stijgen. Maar hiervoor zal de munt mogelijk wel ook naar andere cryptomunten kijken die ook zwaar in het rood staan.

De totale markt is bijna 50% gecorrigeerd en dit maakt Ripple geen incident. Ondanks dat er bij de munt de grootste klappen vallen is het niet de enige cryptomunt die in het rood staan. Veel beleggers zijn door de correctie verrast en verkopen uit angst direct hun munten. Dit zorgt voor een totale crash van de markt, waardoor de koers eigenlijk alleen maar naar beneden gaat.

Het is voor de markt belangrijk dat het vertrouwen terugkomt en hopelijk komt China binnenkort weer met een statement dat het om een vals alarm gaat. Dit is een paar maanden terug ook al eens gebeurd en vorige week nog met Zuid-Korea.

Mobiele versie afsluiten