Site pictogram 36.nl

Ripple koers gaat mogelijk weer verder stijgen

De Ripple koers wist gisteren een enorme inhaalslag te maken en flink te herstellen van de mega dip. De munt ging hard onderuit en wist de helft in waarde te verliezen. De munt werd zelfs even rond de $ 0,89 verhandeld.

Maar gisteren ging de koers weer omhoog nadat Zuid-Korea opnieuw bevestigd kreeg dat er geen ban ging komen. Ze kregen zelfs te horen dat er mogelijk nooit een ban kwam. Voornamelijk omdat de munt door de wetgeving in het land beschermd wordt en dus niet verbannen kan worden. Dit nieuws had een groot effect op de markt want de bang Koreanen durfden weer munten te kopen.

Vandaag staat de support lijn van de Ripple rond de $ 1,50. Gisteren stond deze nog op $ 1,17 dit lijkt er dus op dat het vertrouwen in een stijging groeit. Gisteren sloot de koers af op $ 1,53. Dit was dus boven de $ 1,39. Gisteren werd voorspeld dat de munt hierboven moest eindigen om naar de $ 1,80 door te kunnen groeien. Op dit moment van schrijven staat de koers op een winst van 5,51% en een koers van $ 1,68.

Ripple gaat een poging doen voor de $ 1,80

Het lijkt erop dat de Ripple vandaag of morgen echt een poging gaat doen voor de $ 1,80. De grens ligt op $ 1,50 dus dat heeft de munt zeker weten mee. Alleen de psychologische grens ligt op dit moment rond de $ 1,75. Hierdoor kan de munt de $ 1,80 net niet bereiken. Maar als de koers hier overheen schiet kan het hard gaan en zal de $ 1,80 snel bereikt gaan worden.

Toch zit er nog wel een klein kantelpunt in. Officieel is Ripple nog niet uit de Bearish zone. Dit betekent dat er een hoop beleggers zijn die de munt kwijt willen. Dit remt ook de groei een beetje. De Bearish zone is waarschijnlijk ontstaan door een gebrek aan vertrouwen. Mentaal gezien heeft de crash deze week natuurlijk wel een klap gegeven voor de Ripple.

Het is voor de Ripple belangrijk dat de munt snel weer terug gaat naar het oude niveau. Dit moet beleggers weer vertrouwen geven om nieuwe munten te kopen. Het is alleen de vraag hoeveel tijd ze nodig hebben om te herstellen. Op dit moment zit de complete markt weer in de lift en dit is absoluut positief.

Mobiele versie afsluiten