Site pictogram 36.nl

Ripple neemt Bitcoin Cash over als 3e grote cryptomunt ter wereld

De Ripple koers is op dit moment eigenlijk de enige cryptomunt die goede zaken weet te doen. De munt steeg vandaag opnieuw naar grote hoogte. Vanmiddag tikten de munt heel even de $ 1,28 aan. Het is nog geen nieuw record, maar het zal waarschijnlijk niet lang meer duren.

Op dit moment van schrijven staat de Ripple koers op $ 1,25 en is de munt Bitcoin Cash gepasseerd als 3e grootste cryptomunt ter wereld. Bitcoin Cash ging de afgelopen weken hard en ging zelfs even richting de $ 4.000. Maar net als de Bitcoin verloor de munt een hoop geld in de afgelopen dagen. Als gevolg oversteeg de Ripple de Bitcoin Cash als 3e grootste cryptomunt ter wereld.

Het kosten de Ripple slechts 24 uur de tijd om de Bitcoin Cash munt te verslaan als 3e grootste cryptomunt. Met een totaal vermogen van 51 miljard wist Ripple ineens naar de derde plek door te stoten.

Waarom steeg de Ripple vandaag wel in waarde?

Vandaag was er een enorme correctie voor de totale cryptomunten markt. Alleen Ripple wist een duidelijke plus neer te zetten en staat op dit moment van schrijven op ruim 3,68% winst. Terwijl de andere cryptomunten gemiddeld 10% in waarde verloren.

De oorzaak van de stijging van de Ripple heeft nog steeds te maken met het nieuws van gisteren. Alleen over de Ripple is goed nieuws naar buiten gebracht namelijk dat de Japanse creditcardmaatschappij gebruik gaat maken van de munt.

Op dit moment werken er al meer dan 100 officiële financiële instellingen samen met de Ripple om transacties te verwerken. De kosten van de Ripple als betaalsysteem ligt lager dan bij traditionele betaalmethodes. Eén van de grootste investeerders zitten op dit moment in Azië dus voor hun was het goed nieuws dat een Japanse creditcardmaatschappij instapt.

Mobiele versie afsluiten