Site pictogram 36.nl

Ripple koers staat onder druk

Op dit moment van schrijven staat de Ripple koers flink onder druk. De koers staat nog maar op $ 2,24. Terwijl de munt een week geleden nog vol trots de $ 3 wist aan te tikken. Een oorzaak van de druk heeft te maken met de Coinmarketcap.

CoinmarketCap wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor de koers. Alleen ze besloten voortaan de Koreaanse markt niet meer mee te tellen. Alle altmunten werden hierdoor gecorrigeerd, maar door deze correctie raakte beleggers in paniek. Als gevolg besloten een flink aantal beleggers hun munten te verkopen, waardoor de munt opnieuw onderuit gingen.

Het officiële support level van de munt ligt nu op $ 2,20. Mogelijk zullen een hoop beleggers geld in de munt stoppen als deze op de $ 2,20 staat. Maar de munt zal voorlopig nog wel even schommelen tussen de $ 2,20 en $ 2,50. Op dit moment zit de munt namelijk in de correctie modus. Dit is het gevolg van de correctie die CoinmarketCap uitvoerde. Helaas deden ze dit met weinig publiciteit, waardoor veel beleggers niet op de hoogte waren van het nieuws.

Ripple koers herstelde wel snel van dieptepunt

Afgelopen maandag was het dieptepunt van de correctie duidelijk zichtbaar. De Ripple koers wist heel even de $ 2,02 aan te tikken. Dit was zeer tijdelijk want de munt werd meteen massaal gekocht door beleggers die goedkoop wilden instappen. Binnen een kwartier tijd vloog de koers omhoog naar $ 2,31.

De $ 2,02 was meteen ook het laagste niveau van Ripple dit jaar. Tot nu toe was het begin van het jaar uitstekend voor de Ripple. De munt moet nu weer boven de $ 2,50 zien uit te komen. Als deze weg weer wordt ingezet kan de munt de stijgende lijn weer gaan oppakken.

Mobiele versie afsluiten