Site pictogram 36.nl

Ripple koers verdubbeld bijna in waarde in 24 uur tijd

Gisteren bereikten de Ripple koers een absoluut dieptepunt. Door de crisis op de cryptomarkt ging de munt heel hard onderuit. Gistermiddag werd de munt op een gegeven moment tijdens het hoogtepunt rond de $ 0,89 verhandeld. Maar echt niets is zo volatiel als een cryptomunt. De koers vloog namelijk in 24 uur tijd naar $ 1,70 een winst van 40%.

Gisteren werd er al door analisten het advies gegeven om juist nu cryptomunten te kopen nu de koers laag staat. Dit was geen eens een heel vreemd advies want de Ripple koers is bijna verdubbeld in slechts 24 uur tijd. Meestal als het dieptepunt echt bereikt is schieten de cryptomunten de lucht weer in. Dit gebeurden ook met de Ripple nadat gisteren een absoluut dieptepunt bereikt werd.

Ripple was de munt waar de grootste klappen gevallen waren, maar het is ook de munt die vandaag het snelste weer opveerden. Opvallend genoeg lijkt er op dit moment meer vertrouwen te zijn in de Ripple, dan in de Bitcoin en Ethereum. Toch gaan deze munten ook weer de groene zone in. Dit is natuurlijk positief nieuws voor de complete cryptomarkt.

Ripple kan eindelijk gaan beginnen met herstellen

Ripple heeft natuurlijk wel een lastige periode achter de rug. De munt heeft het zwaar gehad en moest van bijna $ 4 helemaal terug naar onder de $ 1. Terwijl de munt juist zo’n fantastische tijd gehad heeft in de afgelopen maand. Gelukkig is er weer vertrouwen gevonden nu de cryptomarkt weer stijgt.

Volgens bronnen zou Zuid-Korea flink wat geld in de Ripple pompen op dit moment. Ze willen het vertrouwen in de munt graag herstellen door de munt zo snel mogelijk naar een nieuwe recordhoogte te brengen. 67% van alle munten die op dit moment verkocht worden gaan naar Zuid-Korea.

Hoe komt het dat de Ripple weer in de lift zit?

De eerste reden is natuurlijk dat de hele cryptomarkt vandaag weer in waarde stijgt. Dit toont aan dat er weer vertrouwen kan zijn in cryptomunten. Net als dat de koers hard naar beneden ging toen het vertrouwen weg ging. Stijgt deze ook weer hard als het vertrouwen terug is.

Nog een reden waarom de munt hard aan het stijgen is komt uit Zuid-Korea. Hier werd opnieuw een uitspraak bevestigd dat er geen BAN komt. Gezien het grote aantal beleggers dat uit Zuid-Korea komt besloten ze massaal weer munten te kopen nu ze weten dat de munten beschikbaar blijft.

Daarnaast kwam er vandaag nog meer goed nieuws uit Zuid-Korea. Woori bank heeft laten weten dat ze een pilot gaan uitvoeren met Ripple. Dit nieuws zorgden meteen voor een prijsstijging en extra interesse in de munt vanuit Zuid-Korea.

Wat kunnen we verwachten van Ripple?

Het is nog te vroeg om te zeggen dat de Ripple definitief uit de correctie zone is. Maar het is wel positief dat de munt weer ruim boven de $ 1 staat. Daarnaast is het heel positief dat Ripple de beste resultaten behaald heeft vandaag vergeleken met andere cryptomunten die ook aan het herstellen zijn van de crash.

Vandaag moet de Ripple eigenlijk boven de $ 1,39 eindigen. Zoals het er nu uitziet gaat dit wel lukken. Mocht dit lukken dan zal het volgende doel voor de cryptomunt zijn om boven de $ 1,80 uit te komen. Er ligt verder een support lijn rond de $ 1,17. Dus mogelijk gaat de munt niet lager dan dit niveau zakken als dit vandaag al gehaald wordt.

Mobiele versie afsluiten