Site pictogram 36.nl

Ripple koers vliegt omhoog na enthousiasme uit Zuid-Korea

De Ripple koers leek dieptepunt na dieptepunt te bereiken. De afgelopen weken was er eigenlijk alleen een negatief nieuwsbericht te melden over de koers. De munt dook steeds verder naar beneden. Soms was er een kleine opleving, maar al weken wordt de munt verhandeld onder de $ 1. Tot hier vandaag verandering in kwam door beleggers uit Zuid-Korea.

Gisteren nog schommelde de Ripple tussen de $ 0,88 en $ 0,89. Ineens uit het niets schoot de Ripple omhoog en de $ 1 voorbij. Voor veel beleggers kwam de stijging van de Ripple onverwacht. Zondagavond kwam er ineens verandering en steeg de cryptomunt met 18% in een avond tijd.

Op dit moment van schrijven staat de Ripple op een winst van 3,87% en een koers van $ 1,04. De munt lijkt dus eindelijk sinds weken weer de $ 1 grens voorbij te zijn en het is de vraag wat de munt nog meer voor ons in gedachten heeft. De stijging van de Ripple is extra opvallend omdat andere cryptomunten vandaag rode cijfers schreven.

Enorme toename in beleggers uit Zuid-Korea

De prijsstijging van de Ripple wordt op dit moment veroorzaakt in Zuid-Korea. Een groot aantal beleggers is zondagavond Nederlandse tijd ingestapt en heeft flink geïnvesteerd in de cryptomunt. Ongeveer 31 procent van de dagelijkse handel in de Ripple komt op dit moment uit Zuid-Korea.

Normaal gesproken zien we vaak grote prijsverschillen tussen de marktwaarde van de Ripple en Zuid-Korea. Dit verschil lijkt wel verdwenen te zijn. De totale markt gaat mee in de trend van Zuid-Korea en handelt de cryptomunten voor dezelfde prijs als de Koreanen.

De oorzaak van de enorme toename in beleggers ligt in het feit dat een grote Koreaanse bank bekend gemaakt heeft dat ze een trial met de Ripple voltooid hebben. De bank zou bij de vijf grootste banken van Zuid-Korea horen en dus een bekende naam in het land zijn.

Ondanks dat er bij dit soort trials geen Ripple munten worden gebruikt, maar alleen het netwerk geeft het wel een boost aan vertrouwen. Toch blijft het vreemd dat er juist nu een rally is bij de Ripple. Het nieuwsbericht van de bank uit Zuid-Korea kwam 2 maart al naar buiten. Alleen afgelopen zondagavond veroorzaakte het ineens uit het niets een enorme prijsstijging.

Mobiele versie afsluiten