Site pictogram 36.nl

Ripple maakt bekend dat de munt 83% meer verkocht werd

Ondanks dat de Ripple een heel slecht begin van het jaar kon waren niet alle cijfers slecht. Ripple Inc. laat weten dat er nog nooit zoveel sales zijn geweest in de historie van de munt. In de eerste drie maanden van 2018 werd er voor $ 167 miljoen aan Ripple munten verkocht. Dit is een toename van 83% vergeleken met het vierde kwartaal van 2017. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2017 werd er zelfs voor 2.400% meer Ripples verkocht.

Tom Channick één van de hoofd communicaties laat weten dat deze cijfers hoger zijn dan ze ooit hadden durven dromen. Het hoofddoel van Ripple is nog altijd om mensen te overtuigen de technologie achter het bedrijf te gebruiken. Als zoveel mogelijk mensen dit gaan doen kunnen we een nieuwe technologie introduceren om geld wereldwijd te verspreiden.

Het totale aantal Ripples op de markt is in het eerste kwartaal van 2018 ook toegenomen. De marktwaarde steeg naar $ 160 miljard over het eerste kwartaal. Het aantal munten ging met 68% omhoog. In de cryptomarkt groeide de Ripple in totaliteit tegen het einde van het eerste kwartaal met 6,9%. Dit zijn opvallende cijfers vooral als je bedenkt dat de munt zo hard onderuit ging.

Ripple kreeg pas eind 2017 echt betekenis in de markt

Ondanks dat de Ripple nu echt mee begint te tellen moeten we niet vergeten dat veel mensen pas aan het einde van 2017 ermee in contact kwamen. In de laatste maand van 2017 steeg de Ripple van $ 0,25 naar $ 3,84. Helaas was ook de daling net zo stijl als de stijging in 2017. Al snel werd de munt onder de $ 1 verhandeld. Op dit moment van schrijven is de munt $ 0,84 waard. Dit is nog altijd meer dan de $ 0,25 begin december.

De Ripple ging om dezelfde redenen als andere cryptomunten hard onderuit. De onzekerheid op de markt, over de cryptomunt, regulering etc. zorgde ervoor dat de munt hard meeging met de Bitcoin. Toch ziet het voor de Ripple eigenlijk net zo positief uit als de Bitcoin. De munt zal mogelijk de komende weken gaan herstellen in waarde.

Mobiele versie afsluiten