Site pictogram 36.nl

Ripple pakt nieuw record dankzij Japanse Credit Card Deal

Terwijl de rest van de cryptomunten het even lastig heeft bereikt Ripple afgelopen nacht een nieuw record. Heel even tikten de munt afgelopen nacht de $ 1,29 aan. Dit is het hoogste record dat de munt ooit gevestigd heeft. Daarna corrigeerde de munt naar $ 1,14 op dit moment van schrijven. De munt staat vandaag nog steeds op ruim 5% in de plus.

Op 20 december stonde de koers van de Ripple nog op $0.72, en in een week tijd wist de Ripple met het nieuwe record 68% in waarde te stijgen. Er is geen enkele munt uit de cryptomunten top 10 die dit gehaald heeft in de afgelopen week. De meeste munten behaalde zelfs verliezen zoals de Bitcoin. Toch hersteld de Bitcoin inmiddels langzaam en hoeven we nog niet bang te zijn dat de munt instort. Maar de Ripple lijkt aan het einde van 2017 de overhand te nemen.

Oorzaak Ripple stijging is de samenwerking met Japanse creditcard

De Aziatische markt is nog steeds ontzettend belangrijk voor de Ripple. Nadat vannacht bekend gemaakt werd dat een grote Japanse creditcardmaatschappij Ripple gaat gebruiken, steeg de munt direct naar de $ 1,29. Voor de Europese markt is dit nieuws misschien minder van belang waardoor de munt vandaag weer iets inzakten, maar nog steeds op een forse winst staat.

Het gaat om de creditcardmaatschappij Sumitomo Mitsui Card. Daarnaast zou nog een creditcardmaatschappij interesse hebben om de techniek van Ripple te gaan gebruiken. Het is alleen nog onbekend wat voor een rol Ripple straks gaat spelen in de creditcardmaatschappij. Toch maakte dit niet uit voor de beleggers in de munt. De Aziatische markt besloot massaal Ripples te komen toen het nieuws naar buiten kwam.

Wat gaat de Ripple prijs de komende dagen doen?

De afgelopen dagen wordt er al gesuggereerd dat de Ripple prijs mogelijk naar de $ 1,50 gaat. Dit zal uiteraard gebeuren met vallen en opstaan, maar het nieuws uit de Aziatische markt zal de munt zeker weten goed doen. Analyses van vandaag zeggen dat de munt mogelijk niet onder de $ 1,05 meer gaat zakken de komende dagen. De munt zit namelijk in een stijgende lijn en lijkt de lijn door te gaan zetten.

Mogelijk gaat de Ripple munt vandaag tussen de $ 1,05 en $ 1,20 stijgen. De $ 1,20 wordt alleen wel een lastig punt voor de Ripple om overheen te gaan. Maar de verwachting is dat het niet heel lang gaat duren voordat de munt de $ 1,20 en misschien zelfs $ 1,25 voorbij gaat. Zodra de munt de $ 1,20 voorbij is kan het ineens hard gaan voor de Ripple. Gezien de enorme vraag uit de Aziatische markt moeten we vooral s’nachts de munt in de gaten gaan houden.

Mobiele versie afsluiten