Site pictogram 36.nl

Ripple roept regering UK op om te stoppen met Wild West tegen Cryptomunten

Ripple heeft de Britse regering verzocht om nieuwe regulering regels op te stellen voor cryptomunten. De Britse regering was in eerste instantie helemaal niet van plan om dit te gaan doen. Maar de Ripple heeft gezien hoe Japan zich door regulering ontwikkeld heeft tot cryptoland. Als de UK in navolging kan volgen dan zou dit het nieuwe cryptoland van de EU kunnen worden.

De Ripple zou graag zien dat de Centrale Bank toezicht gaat houden over beleggingen in cryptomunten. Dit kan alleen als het land officiële regels gaat opleggen voor cryptomunten. Het is opzicht opvallend dat juist een cryptomunt hier een oproep voor doet. Het waren juist de cryptomunten die niets zagen in nieuwe regels omdat deze de koers van de kaart zouden brengen.

Ripple wil overkomen als een betrouwbaar beleggingsproduct. Ze werken niet voor niets samen met financiële banken en instellingen. Daarom willen ze niet in opspraak komen vanwege financiële problemen of het witwassen van geld. Met nieuwe regels zou dit voorkomen kunnen worden. Er zou een balans komen in de cryptowereld en de munten zouden eindelijk erkend kunnen worden als een wettig beleggingsproduct.

Volgens Ripple moet er duidelijkheid komen naar de belegger

Volgens een woordvoerder van Ripple is er juist zoveel onzekerheid in de koers omdat de belegger geen zekerheid heeft. Het is tijd dat we hier wat aan gaan doen en beleggers hun zekerheid gaan geven. Hierdoor kunnen we tegelijkertijd de cryptomunten schoonmaken van witwaspraktijken.

Volgens Ripple zou de UK voorbeeld kunnen nemen aan Japan. Dit land is er succesvol in geslaagd om cryptomunten een legale betaalmethode te maken. Dit hebben ze gedaan met nieuwe regels en wetgeving rond de munten. Door deze aanpak is de munt populairder dan ooit geworden in Japan.

Volgens Ripple zou regulering juist de sleutel zijn om de markt verder te helpen. Uiteindelijk zou dit ervoor kunnen zorgen dat de markt verder kan groeien en er niet elke keer paniek ontstaat vanwege een mogelijke ban. Voor de rest wordt het nu vooral afwachten of de UK iets gaat doen met de tips van Ripple.

Mobiele versie afsluiten