Site pictogram 36.nl

Ripple sluit deal met LianLian voor betalingen naar China

Ripple heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een samenwerking zijn aangegaan met de betaaldienst LianLian. LiaLian verzorgt betalingen tussen personen en bedrijven binnen en buiten China. Op dit moment gaat er veel geld om in de Chinese e-commerce wereld. Chinezen hebben in 2017 via LianLian € 1,7 triljoen aan betalingen uitgevoerd over de grens.

Het is voor LianLian een grote kans om deze betalingen sneller te laten verlopen en bovenal goedkoper te verwerken. Dit is de reden dat ze in zee zijn gegaan met Ripple om deze betalingen straks te gaan uitvoeren via hun systeem.

De samenwerking tussen Ripple en LianLian is een nieuw bewijs dat Ripple druk bezig is om de Aziatische markt te veroveren. Op dit moment is de technologie al gebruik door een paar grote bedrijven in Japan en Zuid-Korea. Op dit moment zouden meer dan 100 banken en financiële instellingen al een samenwerking hebben met de Ripple. Dankzij de toevoeging van LianLian kan Ripple z’n klanten straks ook gaan verbinden met de Chinese markt.

LianLIan gaat geen XRP gebruiken

Ondanks dat er een samenwerking is op het netwerk van LianLian en Ripple zal de XRP niet als betaalmiddel gebruikt gaan worden. Er wordt alleen gebruik gemaakt van een verbeterde samenwerking. De meeste banken maken hier ook geen gebruik van maar laten zich alleen aansluiten op Ripplenet.

Een dienst die wel echt gebruik gaat maken van de munt Ripple is MoneyGram. Dit bedrijf gaat een pilot starten om de munt als betaalmiddel toe te staan om geld te versturen tussen personen. De pilot heeft een open einde dus voorlopig lijkt het erop dat het bedrijf nog wel de Ripple gaat gebruiken als betaalmiddel op Moneygram.

Mobiele versie afsluiten