Site pictogram 36.nl

Ripple tekent twee nieuwe contracten met betalingsproviders

De Ripple is vandaag weer ietsje meer waard geworden. Het bedrijf wist een contract te tekenen met twee nieuwe betalingsproviders: IDT Corporation en MercuryFX. Deze twee internationale providers verwerken honderd miljoen transacties wereldwijd per jaar. Ze gaan een pilot doen om te werken met het Ripple platform xRapid.

Door gebruik te maken van het platform van Ripple kunnen ze kosten besparen en sneller transacties verwerken voor hun klanten. Met xRapid wil Ripple aan deze twee bedrijven laten zien dat het een veel snellere methode is om wereldwijd transacties te verwerken. Op dit moment kost een wereldwijde transactie nog veel tijd en geld. Ripple kan ervoor zorgen dat zowel de kosten als transactiekosten verlaagt worden.

Ripple begint het jaar meteen goed met twee nieuwe contracten

Door vandaag meteen twee nieuwe contracten aan te kondigen start de cryptomunte het jaar goed. Het is niet de enige aankondiging die het bedrijf dit jaar deed. Aan het begin van de maand werd Money Gram aangekondigd als nieuw bondgenoot van Ripple. Money Gram is de tweede grootste wereldwijde transactieverwerker.

In november vorig jaar maakten Ripple nog bekend dat ze een deal hadden gesloten met American Express. Dit zorgde ervoor dat de ballen begonnen te rollen en nog meer financiële bedrijven interesse toonden in de Ripple. Inmiddels werken er al meer dan 100 centrale banken met Ripple samen en diverse betalingsproviders. Het lijkt erop dat de lijst de komende tijd alleen maar nog langer gaat worden.

Het zou kunnen dat Ripple nog veel meer deals hebben lopen. Ze maken dit alleen zelf niet officieel bekend. Ze hebben de afspraak dat dit soort deals vertrouwelijk zijn en alleen naar buiten gebracht worden als het bedrijf dit zelf wil. Het zou dus kunnen dat er nog veel meer banken en financiële instellingen zijn aangesloten, dan op dit moment bekend is.

Mobiele versie afsluiten