Site pictogram 36.nl

Ripple veert als eerste cryptomunt terug

Woensdagavond sloot de Ripple af met een nieuw dieptepunt voor de cryptomunt. De munt werd verhandeld voor een koers van $ 0,57. Nadat de munt het niet voor elkaar kreeg om de $ 0,70 grens te verdedigen lek ook de $ 0,60 grens einde oefening.

Gelukkig veerde de Ripple vandaag terug en leek de $ 0,50 niet het nieuwe dieptepunt van de munt te gaan worden. Beleggers besloten in te stappen toen de munt onder de $ 0,60 grens dook. Hierdoor veranderde de cryptomunt meteen in de snelst stijgende cryptomunt uit de top 5. De munt noteert op dit moment een stijging van 6,16% en staat op $ 0,63. Hiermee staat de munt er iets beter voor dan gisteravond.

Alleen op het korte termijn loopt de munt een beetje op z’n limiet voor vandaag. De munt heeft moeite om boven de $ 0,63 grens uit te komen. Als Ripple wil aantonen dat het geen tijdelijke opleving is dan zou de koers vanavond nog moeten doorstijgen naar $ 0,68. Dit zou het ultieme doel zijn, maar mogelijk is dit nog te ver weg voor de munt. Tenzij de Aziatische markt ineens wakker wordt vanavond en besluit weer te investeren in de Ripple.

Britste start-up Revolut spreekt steun uit voor Ripple

De Britse start-up Revolut sprak vandaag officieel steun uit voor Ripple. Deze digitale bank gaat klanten de mogelijkheid aanbieden om via Ripple of Bitcoin Cash transacties uit te voeren. Als resultaat van dit nieuws zagen we de koers van Ripple en Bitcoin Cash weer omhoog schieten. Het is alleen nog wel de vraag of dit voldoende gaat zijn om de munt er weer bovenop te krijgen.

Ripple heeft op dit moment vooral moeite met het feit dat Zuid-Korea bijna volledig weggevallen is. Nadat een mogelijk fraudeschandaal aan het licht kwam trok Zuid-Korea massaal hun geld uit de munt. Mogelijk blijkt het gerucht niet eens te kloppen, maar het is nog steeds wachten op een officieel rapport die dit bevestigd. Tot die tijd zijn de Koreanen heel voorzichtig met waar ze hun geld in beleggen. Als het rapport positief uitpakt zal Ripple mogelijk een forse rebound maken door beleggers die weer terugkeren. De verwachting is namelijk niet dat deze beleggers voorgoed de Ripple de rug toekeren.

Mobiele versie afsluiten