Site pictogram 36.nl

Ripple voegt nieuwe bank toe

Ripple voegt opnieuw een grote nieuwe bank toe aan het betaalnetwerk. Vandaag maakte de cryptomunt bekend dat ze gaan samenwerken met BankDhofar. Dit is een grote bank in Oman. De bank is één van de laatste nieuwe toevoegingen aan het netwerk.

BankDhofar heeft vandaag zelf bevestigd dat ze gaan samenwerken met Ripple. De bank denkt straks tijd en geld voor klanten te gaan besparen door de manier van transacties verwerken via Ripple. Inmiddels zijn al meer dan 100 financiële banken en instellingen overtuigd van de Ripple. Ze maken inmiddels gebruik van de technologie om transacties sneller en goedkoper te laten verlopen.

Vooral voor betalingen over de grens is de Ripple technologie een mooie oplossing. Binnen enkele seconden kan straks een transactie over de grens uitgevoerd worden. Dit is voor veel banken een groot pluspunt waar ze graag gebruik van willen maken. Zo ook BankDhofar die besloten heeft om met het Ripple Netwerk in zee te gaan.

Het is onbekend welke dienst BankDhofar precies afneemt

In het persbericht dat vandaag naar buitenkwam stond verder niet vermeld welke dienst ze precies gaan gebruiken. Voor het uitvoeren van transacties zouden ze gebruik kunnen maken van xCurrent of xRapid. Dit zijn beide producten die gebruikt kunnen worden om sneller en goedkoper wereldwijde transacties uit te voeren.

Eerder dit jaar liet ook de bank Western Union weten een pilot uit te voeren met Ripple. Alleen deze bank maakt geen gebruik van beleggingsproducten, maar van Ripple zelf. Mogelijk gaat deze bank echt gebruik maken van de cryptomunt zelf. Bij BankDhofar zal daar voorlopig nog geen spraken van zijn.

BankDhofar zegt wel dat hun focus vooral ligt op de veiligheid en transparantie van hun dienst. Ze hebben er vertrouwen in dat Ripple deze veiligheid en transparantie kan bieden. De techniek die ze hiervoor gebruiken is absoluut revolutionair te noemen. Volgens BankDhofar gaan klanten hier straks echt van profiteren. Vooral de snelheid en digitalisering van de techniek wordt veel geprezen door de bank.

Mobiele versie afsluiten