Site pictogram 36.nl

Ripple voegt vijf nieuwe klanten toe uit vier verschillende landen

Vandaag heeft Ripple bekend gemaakt vijf nieuwe partners gevonden te hebben die met hun Ripple Netwerk gaan werken. De klanten zijn grote banken gevestigd in vier verschillende landen. Itaú Unibanco uit Brazilië en Indusind uit India zouden bij de nieuwe klanten behoren.

Daarnaast zouden InstaReM (Singapore), Beetech (Brazilië) en Zip Remit (Canada) zich aangesloten hebben. Elk bedrijf zou weer gebruik maken van een bepaalt onderdeel van de Ripple. O.a. om sneller betalingen uit te voeren via het netwerk. Dit laat het bedrijf uit San Francisco vandaag weten via een persbericht.

De nieuwe klanten zullen gebruik maken van nieuwe opties en mogelijkheden via het Blockchain netwerk van Ripple. Ze worden o.a. aangesloten op RippleNet waar al meer dan 100 banken en instellingen op zijn aangesloten. Via RippleNet kunnen ze grote betalingen uitvoeren en transacties sneller laten verlopen.

Ripple laat weten dat ze de wereld met elkaar verbinden

De ontwikkeling van Ripple is volgens de oprichter absoluut een succes. Stel je woont in India en je gaat lesgeven in Amerika. Het is dan fijn als je snel een deel van je salaris naar het thuisfront kan sturen. Door de verschillende samenwerkingen die Ripple tot nu toe is aangegaan is dit mogelijk.

Verschillende financiële instellingen worden via Ripple met elkaar verbonden. Dit maakt het eenvoudiger om geld over te maken, maar het maakt het ook goedkoper om geld over te maken. Uiteindelijk zal dit ook in het voordeel zijn van hun klanten. Hun geld is sneller bijgeschreven en ze betalen minder hoge kosten voor hun transactie.

Mobiele versie afsluiten