Site pictogram 36.nl

Ripple was de afgelopen week de beste cryptomunt

De afgelopen week was de Ripple voor het eerst sinds tijden de beste cryptomunt op de markt. Misschien wel het meest opvallende is het verschil met een week ervoor. De week ervoor was de munt juist de slechts scorende cryptomunt. Een week later staat de munt bovenaan met de grootste stijging van allemaal.

In een week tijd wist de Ripple met ruim 33% in waarde te stijgen. Het was de enige cryptomunt die deze prestatie wist neer te zetten. Sinds vorige week woensdag lijkt er een omslag te zijn op de cryptomarkt. De munten lijken ineens weer in waarde te stijgen. De meeste beleggers hebben het over de Bitcoin die weer boven de $ 8.000 staat, maar in de praktijk presteert Ripple nog beter. Bitcoin wist op weekbasis namelijk maar een winst van 19% te boeken.

Ripple heeft de stijging hard nodig

Ondanks al het positieve nieuws vandaag heeft de Ripple dit nieuws ook hard nodig. De munt stond op 1 april op een verlies van 87,86% voor 2018. Dankzij deze cijfers kreeg de Ripple een plekje in de top 5 met slechts presterende cryptomunten in 2018. Toch was er nog wel iets positiefs te melden. In het verleden is de Ripple harder gedaald dan in 2018. Het kan dus altijd nog erger.

De afgelopen weken is de Ripple ook veel positief in het nieuws geweest. Dit moet zeker weten ook geholpen hebben met de prijsstijging. Daarnaast gaan er nog een paar geruchten waardoor de Ripple mogelijk de komende dagen nog verder gaat stijgen. Volgens de laatste geruchten zouden WallStreet bedrijven: Rockefeller en Soros deze week in cryptomunten gaan investeren. Vanwege de connectie van Ripple met grote banken is de keuze voor deze munt natuurlijk snel gemaakt.

Ripple zou dus kunnen gaan profiteren van het nieuwe geld dat de cryptomarkt binnenstroomt. Vooral omdat banken heel sceptisch tegen munten als Bitcoin en Ethereum aankijken lijkt de keuze voor Ripple snel gemaakt. Verschillende analysis tonen ook aan dat de komende dagen Ripple beter gaat presteren dan de Bitcoin. Nu is het nog te hopen dat de munt wat van z’n verliezen gaat goedmaken.

Mobiele versie afsluiten