Site pictogram 36.nl

Ripple zakt nog verder weg, maar koers gaat mogelijk niet nog meer verliezen

Helaas voor investeerders in Ripple staat de koers voor de tweede dag op rij op een fors verlies. Vandaag wist de munt zelfs heel even de $ 1,58 aan te tikken. Dit lag bijna op de 50% correctie koers die cruciaal is voor cryptomunten. Gelukkig veerde de munt daarna op. Op dit moment van schrijven is het verlies nog maar 1,76% tegen de 9% van vanochtend.

Op dit moment van schrijven staat de Ripple koers op $ 2,02. Het lijkt er dus weer op dat de munt weer een plekje boven de $ 2 heeft gevonden. Analisten laten ook weten dat een eventueel verder verlies gelimiteerd zal zijn. De munt gaat de komende tijd niet nog meer in waarde verliezen en onder de 50% correctie zakken.

Een groot deel van de prijsdaling heeft te maken met het feit dat de CoinMarketCap ineens de resultaten uit Korea niet meer meeneemt in het bepalen van de koers. De koers werd daardoor een flink stuk gecorrigeerd. Op reactie hierop besloten een aantal beleggers uit paniek hun munten te verkopen, waardoor de koers nog verder wegzakten dan de bedoeling was.

Heel even leek de Ripple koers weer te herstellen en ging de munt terug naar $ 2,46. Het herstel was helaas van korte duur want de munt vloog weer naar beneden richting de $ 1,58 op een gegeven moment vandaag.

Ripple is niet de enige koers die de afgelopen dagen in prijs daalde

De correctie die de Ripple doormaakte is niet uniek want alle cryptomunten behalve Ethereum maakte een degelijke correctie door. Dit was allemaal het resultaat van de Coinmarketcap die de munten liet corrigeren. Drie belangrijke handelsplatformen in Korea worden namelijk voor de prijs niet meer meegenomen. Dit zorgde voor een correctie onder vrijwel alle cryptomunten.

Door de enorme vraag van Ethereum en het verbreken van records lijkt de munt nergens last van te hebben. De munt blijft namelijk maar doorgaan met het binnenhalen van nieuwe beleggers. Dit komt ook doordat een hoop beleggers de boot niet willen missen als Ethereum dezelfde groei doormaakt als de Bitcoin. Ze negeerden daarom de data van de CoinmarketCap en besluiten snel nog in te stappen nu de munt nog “redelijk” laag staat.

Wat kunnen we van Ripple verwachten?

De support lijn van Ripple ligt rond de $ 1,50. De kans dat de munt hieronder gaat zakken is volgens analisten heel klein. Het zou zelfs kunnen dat de munt vanavond alweer de weg omhoog gaat vinden. Mocht de munt echt onder de $ 1,50 gaan zakken dan zal het om een tijdelijke dip gaan. De analisten verwachten niet dat de munt echt onder de $ 1,50 blijft.

Een rebound zouden we eventueel ook kunnen verwachten. Mocht de munt vandaag boven de $ 2,15 eindigen, dan kan de weg terug omhoog weer ingezet worden. Dit lijkt nog ver weg, maar de afgelopen weken kon het ook ineens hard gaan voor de Ripple. Het is dus niet onmogelijk dat de munt z’n weg omhoog weer terug weet te vinden.

Als de Ripple inderdaad boven de $ 2,15 weet te eindigen kan hij weer teruggaan richting de $ 3 koers. De koers die vorige week nog een nieuw record voor de munt was. Mocht de munt echt onder de $ 1,41 zakken dan zouden we een uitverkoop richting de $ 0,50 kunnen verwachten. Deze kans wordt alleen klein geacht.

Mobiele versie afsluiten