Site pictogram 36.nl

Ripple zal in de toekomst niet langer verbonden zijn aan Bitcoin koers

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft vandaag uitspraken gedaan over de verbinding tussen de Bitcoin en Ripple. We zien al een paar jaar dat de Ripple prijs reageert op de Bitcoin koers. Als de Bitcoin stijgt dan gaat Ripple mee, maar helaas ook bij dalingen. Elke keer als de Bitcoin corrigeert gaat de Ripple mee. Toch verwacht Garlinghouse dat hier een einde aan gaat komen.

Op dit moment zie je gewoon dat de koersen aan elkaar verbonden zijn. Maar Riple en Bitcoin zijn echt twee totaal andere producten. Het zijn allebei compleet andere technologieën waarin de belegger investeert. Uiteindelijk zullen het dus ook twee losstaande producten worden. In de toekomst zal Ripple een geheel eigen koers draaien en niet meer afhankelijk zijn van prijsstijgingen van de Bitcoin.

Het heeft tijd nodig om beleggers bewust te maken wat Ripple is en dat het echt een apart product is waarin je in belegt. In het verleden zou het al vaker voorgekomen zijn dat aandelen in het begin aan elkaar opklimmen of dalen. Maar in de toekomst als mensen weten wat je product inhoudt zie je dat ze een geheel eigen koers gaan draaien.

Garlinghouse verwacht dat er cryptomunten gaan verdwijnen

Toch ziet Garlinghouse de toekomst niet voor elke cryptomunt positief in. Er zijn op dit moment ongeveer 1.500 verschillende cryptomunten. Over 10 tot 15 jaar zal hier ongeveer nog maar 1% van over zijn. Gedurende deze periode zullen er nog wel een paar grote correcties zijn die munten laten afvallen. Hij verwacht vooral producten die niet vernieuwend zijn of echt iets te bieden hebben gaan afvallen.

Volgens Garlinghouse zal het een kwestie van tijd zijn voor de belegger beter gaat begrijpen waarin ze nu eigenlijk beleggen. Op dit moment speculeren beleggers vooral op basis van stijgende of dalende koersen. De CEO van Ripple is vervolgens ontzettend enthousiast over het begin van 2018 voor de munt. Qua koers verloor de munt flink, maar qua kwaliteit en aanbod niet. De dienst werkt nu met ruim 24 nieuwe grote banken en financiële instellingen samen. Dit zou uiteindelijk de doorslag moeten geven voor het voortbestaan van Ripple laat Garlinghouse weten.

Mobiele versie afsluiten