Site pictogram 36.nl

Robinhood app is gelanceerd in 4 staten in Amerika

Een paar maanden terug werd al aangekondigd dat Amerikanen straks via een nieuwe app kunnen beleggen in de Bitcoin en Ethereum. RobinHood zou de eerste app zijn waar beleggers zonder transactiekosten konden beleggen in de Bitcoin en Ethereum. De makers van de App hebben inmiddels een licentie in een handjevol staten in Amerika en zijn hier op 2 april direct mee van start gegaan.

De online broker RobinHood heeft z’n service nu uitgerold in Massachusetts, Missouri, Montana en Californië. Dit heeft de dienst ook officieel bekend gemaakt via Twitter. Via de nieuwe dienst kunnen beleggers snel munten kopen zonder extra kosten die via andere websites wel gerekend worden. Mogelijk heeft de broker er o.a. voor gezorgd dat de Bitcoin ineens weer in de lift is.

Toch gaat de release van de app niet helemaal zonder horten en stoten. Een flink aantal gebruikers uit de staten met toestemming klagen dat ze er nog niet op kunnen. Toch zijn er ook genoeg positieve reacties van beleggers die enthousiast zijn over beleggingsapp en snelheid waarmee cryptomunten gekocht kunnen worden.

Robinhood gaat de concurrentie aan met o.a. Coinbase

De app van Robinhood gaat straks als het goed is de concurrentie aan met andere grote crypto-exchange sites. Eén van de grootste marktaandeelhouders in Amerika is nog altijd Coinbase. Deze website heeft meer dan 20 miljoen gebruikers en in totaal $ 150 miljard in beheer. Alleen deze site rekent 1,5% tot 4% voor een transactie met cryptomunten. Doordat Robinhood geen transactiekosten rekent kunnen beleggers flink wat geld besparen.

Op dit moment zou de app ook bezig zijn om een licentie te krijgen in andere staten. Binnenkort zou het in nog meer staten mogen zijn om via de app te beleggen in cryptomunten. Er is ook de wens om nog meer altmunten zoals bijvoorbeeld de Ripple toe te voegen. Op dit moment staan er nog zo’n miljoen nieuwe gebruikers op de wachtlijst tot hun staat toestemming geeft voor de app. De app is voor de Amerikanen te downloaden voor iOS en Android.

Mobiele versie afsluiten