Site pictogram 36.nl

Robinhood gaat cryptomunten aanbieden zonder transactiekosten

Robinhood is een beleggingsplatform vergelijkbaar aan Plus500. Vorige week maakten ze officieel bekend dat ze gaan beginnen met het aanbieden van cryptomunten. Door jonge beleggers werd dit nieuws positief ontvangen. Dit zorgden afgelopen weekend o.a. ook voor de prijsstijging van alle koersen.

Ongeveer 500.000 beleggers zouden zich al gemeld hebben voor het nieuwe beleggingsproduct van Robinhood. Vooral het feit dat je kan beleggen in de waarde van de cryptomunt zonder transactiekosten spreken veel beleggers aan. Bij de Bitcoin zijn de transactiekosten vrij hoog. Robinhood zou hierin een voordeel hebben dat ze lage transactiekosten rekenen.

Beleggers melden zich aan voor speciale extra vroege toegang

Officieel is het beleggingsproduct van Robinhood nog niet uitgebracht op de markt. Toch kunnen beleggers zich wel alvast aanmelden om straks extra vroeg toegang te krijgen tot het nieuwe beleggingsproduct. Dit doen beleggers massaal. Vooral millenials schijnen zich massaal bij de beleggingsapp aan te melden.

Toch zijn er genoeg analisten heel kritisch op de actie van Robinhood. Ze zijn bang dat er beleggers gaan instappen die totaal geen verstand hebben van cryptomunten. Jonge beleggers die misschien teveel op het spel zetten. Hierdoor zouden ze weleens flink wat geld kunnen gaan verliezen door te beleggen op cryptomunten waar ze geen verstand van hebben. Helemaal als de koers weer eens naar beneden gaat.

Voor als nog is Robinhood alleen beschikbaar in vijf staten in Amerika

Toch is het bijzonder dat al ruim 500.000 beleggers zich hebben aangemeld bij de beleggingsapp. Robinhood is namelijk alleen beschikbaar in vijf staten in Amerika. Ze willen dit wel gaan uitbreiden, zodat meer beleggers kunnen inzetten op cryptomunten.

De manier van beleggen is vergelijkbaar als Plus500 in Nederland. Beleggers kunnen inzetten op een stijging of daling van de koers. Op basis hiervan kunnen ze geld verdienen. Toch zijn extra beleggers wel goed nieuws voor de echte koers van cryptomunten. Deze kan door het nieuws gaan stijgen in waarde.

Toch is de verwachting niet dat Robinhood straks groter wordt dan het Amerikaanse alternatief Coinbase. Deze is actief in 36 staten in Amerika en heeft op dit moment een veel groter bereik. Het zou natuurlijk wel kunnen dat er wat klanten afgesnoept gaan worden van Coinbase door Robinhood. Vooral omdat ze geen transactiekosten rekenen.

Mobiele versie afsluiten