Site pictogram 36.nl

Robinhood gaat uitbreiden in de US

De beleggingsapp Robinhood heeft aangekondigd verder te gaan uitbreiden in de US. Begin dit jaar begon de app in een handjevol staten met hun service. Via de beleggingsapp kunnen beleggers zonder transactiekosten beleggen in cryptomunten. Ontzettend veel Amerikanen hadden hier interesse in en registreerde zich al voor de release van de app. In totaal 1 miljoen Amerikanen hadden zich al ingeschreven. Maar slechts een deel kon echt aan de slag met de app bij de lancering.

Robinhood heeft aangekondigd dat ze ruim $ 363 miljoen hebben opgehaald om de dienst uit te breiden. Het is de bedoeling dat het bedrijf aan het einde van het jaar in Amerika actief is. Het geld dat ze opgehaald hebben gaat gebruikt worden om meer personeel in dienst te nemen en het systeem klaar te maken. De eigenaar van Robinhood verwacht met de investeringen en groei straks de grootste crypto-exchange site ter wereld te zijn.

Groei Robinhood gaat ontzettend hard

Het was slechts een paar maanden geleden dat Robinhood aankondigde hun diensten ook aan te bieden in cryptomunten. Nu is het bedrijf al toe aan een groei, waardoor straks het complete land toegang moet gaan krijgen tot het netwerk. In februari ging de dienst namelijk pas online voor de handel in cryptomunten zonder transactiekosten.

Op dit moment kunnen beleggers uit Californië, Colorado, Mississippi, Wisconsin en Florida in Bitcoins en Ethereum beleggen. De 14 andere cryptomunten zijn alleen in de gaten te houden via de app. Mogelijk zal met de groei van de dienst ook het aantal cryptomunten gaan uitbreiden. Ripple hoopt bijvoorbeeld ook nog toegevoegd te gaan worden met de komst van de vernieuwde app. Of dit echt gaat gebeuren wordt natuurlijk afwachten. Voor nu focussen ze zich vooral op Ethereum en de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten