Site pictogram 36.nl

Rusland benadert cryptomunten voorzichtig zegt Putin

De Russische overheid zal de bedreiging van cryptomunten voorzichtig blijven benaderen. Dit laat president Putin weten tijdens een vraaggesprek met het Russische publiek. Een geselecteerd aantal inwoners van Rusland mochten tijdens dit gesprek rechtstreeks vragen stellen aan de president.

Tijdens een rechtstreeks gesprek vroeg een inwoner uit Rusland of het land zijn eigen cryptomunt zou krijgen. Maar ook of de cryptomunten gecontroleerd zouden worden door de overheid. Volgens Putin zou Rusland geen cryptomunt kunnen starten. Vooral omdat de munten zich lastig laten controleren en ze last zouden hebben van het bepalen van de grenzen van de munt.

Putin liet vallen dat in Japan de munt helemaal ingeburgerd is. Cryptomunten kunnen hier als wettig betaalmiddel gebruikt worden. Maar volgens Putin is dit niet voor elk land mogelijk. In de meeste landen heeft de cryptomunt helemaal geen waarde. Hierdoor zou de munt ook niet gebruikt kunnen worden als wettig betaalmiddel. De munten zijn ook niet beveiligd en dit maakt het lastig om er een betaalmiddel van te maken.

Voor het eerst werden er vragen gesteld over cryptomunten

Het was inmiddels het 16e live event waarbij het publiek rechtstreeks vragen mocht stellen aan Putin. Opvallend was dat het voor het eerst was dat er vanuit het publiek vragen gesteld werden over cryptomunten. Het publiek was ook vooral nieuwsgierig of er nog sancties opgelegd zouden worden in de handel van cryptomunt.

Putin liet zich zelfs nog even verleiden om een uitspraak te doen over het minen van cryptomunten. Hij liet weten dat de Russische overheid zich hier niet mee gaat bemoeien. De overheid gaat het minen van munten niet reguleren of het energieverbruik van de miners.

In eerste instantie wil Rusland de cryptomunten ook niet gaan reguleren of regels opleggen. Het land zou zelfs naar de mogelijkheid willen kijken om internationale transacties met cryptomunten uit te voeren. Eén van de landen waarmee ze dit willen doen is Iran.

Iran zou zich namelijk ook positief hebben opgesteld om cryptomunten als transactiemiddel te gebruiken tussen beide landen. Als dit gaat gebeuren zou Rusland het eerste land zijn die dingen aankoopt in de vorm van cryptomunten.

Verder ontkent Putin wel dat ze Venezuela financieel gaan helpen door de Petro te kopen. Er zouden verschillende berichten hierover de ronde doen. Putin laat weten dat cryptomunten een handige tool zijn om te handelen, maar dat ze niet bewust munten gaan opkopen om andere beter te maken.

Mobiele versie afsluiten