Site pictogram 36.nl

Rusland gaat Cryptomarkt legaliseren in juli 2018

President Putin heeft aangekondigd dat hij de totale cryptomarkt wil legaliseren. De nieuwe wetten die legalisatie mogelijk moeten maken zullen in de zomer van 2018 officieel van start gaan. In een officieel statement dat naar buiten gebracht werd laat het Russische parlement weten dat de deadline voor het nieuwe wetsvoorstel op 1 juli ligt.

Het Russische parlement heeft laten weten dat legalisatie noodzakelijk is om de munt toegankelijk te maken voor het grote publiek. Op dit moment zijn er ook al twee schetsen hoe de legalisatie er mogelijk uit komt te zien. Er worden regels opgesteld voor het oprichten van een ICO in Rusland en voor het inzamelen van geld via cryptomunten.

De Centrale Bank van Rusland heeft laten weten dat ze tegen de wetsvoorstellen van de gemeente zijn. Als de nieuwe wetten worden doorgevoerd krijgt heel Rusland in theorie legaal toegang tot de cryptomarkt. Hierdoor kan echt iedereen actief handelen in cryptomunten zonder de risico’s ervan in te zien. De Centrale Bank ziet dit officieel als een bedreiging voor Rusland.

Nieuwe regels voor miners in Rusland

Naast het legaliseren van de cryptomunten in Rusland komen er ook aparte regels voor miners in Rusland. Het wordt straks legaal om cryptomunten te minen in Rusland. Alleen moeten de Russen dit wel doen via erkende mining pools. De Russen mogen dus niet meer zelf bepalen in welke pools ze gaan minen.

Beide wetsvoorstellen zullen zeer waarschijnlijk komende maand al besproken gaan worden in het Russische parlement. Gezien Putin de voorkeur heeft dat de munten straks legaal worden in Rusland gaan de wetsvoorstellen waarschijnlijk akkoord. De Centrale bank begint daar nu al flink wat stress van te krijgen bij alleen al het idee dat het wetsvoorstel akkoord gaat.

Mogelijk heeft het wetsvoorstel uit Rusland ook voor wat opschudding op de markt gezocht. Beleggers zijn bang dat door nieuwe regels het straks nog onmogelijk wordt voor de Russen om munten te kopen. Als gevolg van het nieuws is de cryptomarkt mogelijk onderuit gegaan. Met zekerheid is dit natuurlijk niet te zeggen, maar het is wel toevallig dat de markt juist nu onderuit gaat.

Mobiele versie afsluiten