Site pictogram 36.nl

Rusland zegt dat we het bestaan van cryptomunten niet kunnen negeren

De Russische minister kijkt verbaast toe naar de geruchten uit China. Ze hebben van de geruchten vernomen dat China van plan is om de Bitcoin te verbieden. Volgens Rusland is het onmogelijk om het bestaan van cryptomunten te negeren en ze zomaar te gaan verbieden. De Russische regering is dan ook tegen het verbieden van cryptomunten zoals China mogelijk van plan is.

De Russische minister Mikhail Abyzov heeft zelfs hele andere plannen voor de toekomst. Hij vind dat we met z’n alle het bestaan van de cryptomunten moeten erkennen. We moeten het zien als een financieel middel om mee te handelen net als de gewone valuta. Alleen de minister vind wel dat de technologie beschermd moet worden zodat de Bitcoin zichzelf niet gaat opblazen.

Abyzov ziet het zelfs zitten om de Bitcoin te ondersteunen bij de ontwikkeling. De minister heeft hier absoluut verstand van want hij was ooit leider van de E4. Dit is de grootste technologische bedrijven in Rusland. Abyzov is niet de enige minister in Rusland die de cryptomunt openlijk steunt. Vorige week liet Anton Siluanov weten dat hij geen problemen ziet in het toestaan van handel in de Bitcoin.

Rusland zegt het tegenovergestelde van China

Terwijl China vooral angstig is voor de Bitcoin lijkt Rusland de cryptomunt met open armen te ontvangen. Ze zijn zelfs van plan om te helpen om de munt te verbeteren qua ontwikkeling en technologie. Het is de vraag of de makers dit natuurlijk gaan toestaan. Vooral gezien ze onafhankelijk willen zijn van een regering of derde partij.

De wereld is het duidelijk nog niet eens over de cryptomunten. De Bitcoin is natuurlijk een verschijnsel dat we nog nooit eerder gezien hebben. De munt begint grote proporties aan te nemen waardoor verschillende landen een standpunt moeten innemen. Het lijkt erop dat Rusland al duidelijk een standpunt heeft ingenomen over het voortbestaan van de munt in hun land.

Mobiele versie afsluiten