Site pictogram 36.nl

Saxo bank verwacht enorme stijging Bitcoin 2018

Vandaag was er echt een veldslag op de cryptomarkt. Alle top 100 cryptomunten gingen onderuit nadat het gerucht verspreid werd dat de munten straks mogelijk niet meer verhandeld kunnen worden vanuit China. De Chinezen besloten massaal hun munten te gaan verkopen met alle gevolgen van dien. Extra opvallend was dat juist de Saxo bank vandaag met een memo komt dat de Bitcoin in 2018 hard gaat stijgen.

De Bitcoin koers wist juist vandaag een nieuw dieptepunt in maanden tijd te bereiken. Dit was voor Saxo Bank een opvallend moment om zich uit te spreken over de toekomst van de munt. Een analist verwacht zelfs dat de Bitcoin mogelijk wel de $ 100.000 gaat aantikken in 2018. Een opvallende uitspraak na het slechte begin van 2018 voor de munt.

Saxo bank voorspelde ook de $ 2.000 koers juist

Ondanks dat de uitspraken zeer opvallend zijn moeten we ze niet met een korreltje zout nemen. De analist die deze uitspraken doet is Kay Van Petersen. Deze analist wist in 2016 opzien te maken door te voorspellen dat in de zomer van 2017 de munt $ 2.000 waard zou zijn. Deze voorspelling kwam helemaal uit, waardoor de analist als een belangrijke man wordt gezien in de cryptowereld.

Van Petersen heeft tegen CNBC laten weten dat de Bitcoin eind 2018 tussen de $ 50.000 en $ 100.000 zit. Als we kijken naar de waarde van vanmorgen dan zou dit om een groei van 700% gaan. De Bitcoin is in het verleden wel harder gegroeid laat Van Petersen weten.

Van Petersen zegt verder dat we niet bank moeten zijn voor de correctie deze weken. Dit is heel gezond voor een aandeel. Uiteindelijk zal de munt weer omhoog gaan en er sterker uitkomen. Volgens de analist gaat de munt in 2018 zeker weten nog een aantal records verbreken. Het kan daarom slim zijn om juist nu in te stappen nu de koers laag staat.

Mobiele versie afsluiten