Site pictogram 36.nl

SegWit update moet de Bitcoin in de toekomst een boost geven

In augustus werd officieel de SegWit update uitgerold. Met deze update zouden de transacties sneller moeten verlopen. Doordat transacties sneller verlopen zou de munt verder kunnen groeien. Na het uitrollen van de update lekke het effect te hebben en begin september tikten we zelfs de $ 5000 aan. Maar na het nieuws uit China storten de markt al snel in om nu te stabiliseren rond de $ 4000.

Ondanks dat de SegWit officieel is uitgerold is deze nog lang niet overal actief. Uit de laatste data bleek dat slechts 5% van alle transacties al draaien met deze nieuwe update. 95% van de transacties en e-wallets draaien dus nog op de tragere software van de Bitcoin. In de toekomst zal de update dus nog voor een enorme boost kunnen geven zodra de update overal actief is.

Het effect gaan we pas echt merken als het aantal transacties verder toeneemt, maar ook het aantal beleggers. Dit verwacht de Bitcoin de komende maanden al te bereiken als de belangstelling in de munt opnieuw groeit. Op het punt dat er meer beleggers komen zal de impact van een grotere Blockchain pas echt optimaal gaan werken. Tot het moment daar is willen de makers nog aan de huidige technologie gaan werken.

Vorige week werd Bitcoin Core 0.15.0 uitgebracht

Een stap richting de vernieuwde cryptomunt werd vorige week gezet. Op dat moment werd Bitcoin Core 0.15.0 uitgebracht. Door de release zijn er een aantal verbeteringen aan de munt aangebracht. De prestaties van de transacties en de munt werden hierdoor verbeterd. Er werd ook grondwerk aangebracht om de SegWit update verder uit te rollen onder nieuwe beleggers.

Een paar weken geleden werd al bekend gemaakt dat de makers zich de komende maanden vooral gaan focussen op de prestatie van de munt. De munt moet in de toekomst de capaciteit van het grote aantal beleggers beter aankunnen. Alleen zo kan de munt verder groeien naar een nieuw hoogtepunt. De update van vorige week is hiervoor de eerste stap.

Nog weinig e-wallets met ondersteuning voor SegWit

Ondanks dat de makers alweer werken aan de volgende update om SegWit beter te laten uitrollen zijn er nog weinig e-wallets met SegWit ondersteuning. Er zijn een aantal e-wallets die willen wachten tot eventuele kinderziektes eruit zijn gehaald. Het is dus afwachten voordat je eigen e-wallet gebruik gaat maken van de snelle Bitcoin update. Met slechts 5% van de e-wallets met SegWit is dit aantal helaas nog erg klein op dit moment.

Mobiele versie afsluiten