Site pictogram 36.nl

Sinds 2017 zijn er $ 1,2 miljard aan cryptomunten gestolen

Onderzoek dat is uitgevoerd door de Anti-Phishing werkgroep heeft uitgewezen dat er sinds het begin van 2017 $ 1,2 miljard aan cryptomunten gestolen is. De $ 1,2 miljard is een combinatie van zowel gerapporteerde diefstal als niet gerapporteerde diefstal. Minder dan 20% van de gestolen munten werd uiteindelijk teruggehaald naar de oorspronkelijke eigenaar.

Dave Jevans de CEO van het crypto beveiligingsbedrijf CipherTrace heeft laten weten dat het lastiger wordt om cryptomunten te beveiligen. Dit heeft te maken met de nieuwe AVG wetgeving die is opgesteld door de EU die vandaag is ingegaan. Deze wetgeving zou het lastiger maken om de gegevens van de dieven te achterhalen. Hierdoor wordt de pakkans kleiner en zal ook het aantal diefstallen toenemen.

De nieuwe AVG wetgeving zal de algehele beveiliging op het internet doen afnemen. Cybercriminelen krijgen door de wet die vandaag is ingegaan meer vrijheid om gegevens te jatten en cryptomunten. De wetgeving zal namelijk het onderzoek naar de criminelen gaan hinderen. Dit geld niet alleen voor de diefstal van cryptomunten, maar ook andere cybercriminaliteit.

Een van de nieuwe AVG regels is dat Europese domeinnamen niet langer meer in de WHOIS internet database komen te staan. Onderzoekers krijgen hierdoor geen toegang meer tot deze data. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om de criminelen op te pakken en te vervolgen. Doordat de wetgeving in Europa is aangenomen zullen de criminelen allemaal vanuit Europa actief aan de slag gaan. Dit is logisch want vanuit Europa kan je de complete wereld bereiken zonder dat je de data hoeft te delen. Europa zal compleet verborgen worden voor de rest van de wereld.

Complete blockchain technologie zal aangetast worden door AVG wetgeving

Een expert liet in maart al weten dat de complete blockchain technologie aangetast zal worden door de AVG wetgeving. Het systeem werkt namelijk rond netwerken die centraal staan waarbij gegevens gedeeld worden. Door de nieuwe AVG wet kunnen er geen gegevens meer bewaard of gedeeld worden op een centrale server.

Toch zou de wetgeving en vervolging vrij vaag in elkaar steken. Er zouden wel uitzonderingen op de wet zijn waardoor de Blockchain er onderuit zou kunnen komen. Het is dus de vraag of blockchain echt in de problemen gaat komen door de nieuwe AVG. Het enige nadeel is wel dat criminelen vanuit Europa gewoon meer vrij spel krijgen om gegevens en cryptomunten te stelen. Als we kijken naar de aantallen in 2017 is dit gewoon al een groot probleem dat alleen maar groter kan worden. Voor nu is het de vraag hoe dit het beste opgelost kan worden.

Mobiele versie afsluiten