Site pictogram 36.nl

Singapore bevestigd dat ze cryptomunten niet gaan verbieden

De afgelopen weken doken er vanuit meerdere landen geruchten op dat ze cryptomunten gaan verbannen. Telkens bleek dit vals nieuws te zijn en zo ook vandaag. De premier van Singapore kwam vandaag namelijk met een statement naar buiten dat ze cryptomunten of de handel ervan niet gaan verbieden.

De regering heeft de ontwikkeling van de cryptomunten de afgelopen maanden wel nauwlettend in de gaten gehouden. Ze hebben hierbij ook gekeken naar het risico dat de belegger loopt als ze investeren in cryptomunten. De uitkomst hiervan is dat er op dit moment geen reden is om de handel in cryptomunten vanuit Singapore te verbieden.

Er gaan wel regels komen om witwassen te voorkomen

Singapore heeft wel aangekondigd dat er net als bij andere landen regels gaan komen omtrent de handel in cryptomunten. Het land wil voorkomen dat er langer geld witgewassen gaat worden via cryptomunten. Voor de rest staat Singapore positief tegenover de ontwikkeling die zowel cryptomunten als de blockchain technologie heeft doorgemaakt.

Singapore laat ook weten dat er op dit moment relatief weinig handel is in cryptomunten. Het gaat om zulke kleine bedragen dat het land geen gevaar ziet in de cryptomunten tegenover hun eigen economie.

Dit is in sterk contrast met de buren zoals Indonesië en China. Beide landen willen strengere maatregelen en China heeft zelfs al kanalen gesloten waarop internationaal in cryptomunten gehandeld kan worden.

De minister van Singapore voegde bij z’n statement ook nog toe dat hij hoopt dat cryptomunten zichzelf verder blijven ontwikkelen. De minister ziet absoluut toekomst in de munt en hoopt dat de markt gaat herstellen van de crash die nu gaande is.

Mobiele versie afsluiten