Site pictogram 36.nl

Telegram annuleert lancering openbare ICO

Berichten app Telegram heeft officieel laten weten dat ze geen openbare ICO gaan starten. In eerste instantie was hier wel spraken van om zoals de app het zelf zegt een nieuwe generatie blockchain technologie te lanceren.

Verschillende bronnen rond Telegram hebben laten weten dat het bedrijf al ontzettend blij is met de $ 1,7 miljard die al is opgehaald voor de ICO. Dit geld werd opgehaald onder investeerders van het netwerk. Om geld op te halen bij het grote publiek komen er veel meer regels en ontwikkelingen kijken. Operationeel komt er veel bij kijken en het bedrijf heeft al meer geld opgehaald dan nodig was voor hun ICO.

Telegram zelf is helaas niet echt duidelijk qua berichtgeving over hun ICO. Zelfs beleggers die geld in de ICO gestoken hebben zijn ontevreden over de informatievoorziening van het bedrijf. Er blijkt nog steeds een hoop concrete informatie te ontbreken.

Telegram heeft zelfs nooit officieel bekend gemaakt hoeveel geld ze opgehaald hebben met hun ICO. Alleen via documenten die ingeleverd zijn bij de SEC (Security and Exchange Commision) over de rondes in januari en februari blijkt dat het om $ 1,7 miljard gaat. Slechts minder dan 200 investeerders werden hierbij betrokken en haalde gezamenlijk dit bedrag op voor de Telegram ICO. Alleen investeerders met veel vermogen mochten deelnemen als ze konden aantonen genoeg geld te hebben om te investeren.

Telegram was nog van plan $ 5 miljard op te halen

In eerste instantie zouden er rapporten naar buiten gebracht zijn dat Telegram van plan was $ 5 miljard op te halen. Ze waren van plan dit te doen via een openbare munt verkoop. Alleen door regulering regels en nieuwe wetten begonnen ze al snel te twijfelen over zo’n openbare uitverkoop.

Een andere reden waarom ze begonnen twijfelen over een openbare cryptomunt heeft te maken met reguleringen voor de app zelf. Iran maakte bijvoorbeeld bekend dat het gebruik van Telegram per direct verboden werd. Een reden zou zijn dat ze een eigen cryptomunt gaan opzetten. Dit soort nieuwsberichten kan de app Telegram natuurlijk niet gebruiken. Dit zou mogelijk een reden zijn waarom ze zich bedacht hebben.

Toch blijft het nog wel even de vraag of de openbare verkoop echt van de baan is. Telegram heeft zelf namelijk nog steeds niets bevestigd. Alleen bronnen rond de app hebben bevestigd dat het er niet van gaat komen. Maar een officiële bevestiging blijft helaas nog steeds uit.

Mobiele versie afsluiten