Site pictogram 36.nl

Telegram gaat met ICO komen

De populaire app Telegram lijkt de spotlight van cryptomunten te gaan stelen. De app waarmee gecodeerd berichten verstuurd kan worden is van plan een eigen ICO op te zetten. Officieel is er nog niets bevestigd, maar deze geruchten lijken steeds sterker te worden.

Telegram is één van de weinige apps die niet afgeluisterd kan worden. Dit maakt de app populair bij bepaalde doelgroepen, maar lange tijd leek het ook WhatsApp in te halen. Gebruikers die bang zijn dat de overheid constant meeleest met hun berichten besloten op Telegram over te stappen.

Ondanks het succes van de app halen ze nog te weinig geld op om zichzelf verder te ontwikkelen. Als oplossing hadden de makers het idee om een eigen cryptomunt te lanceren. De munten zouden zelfs al een naam hebben namelijk grams. Het team zou hiermee van plan zijn om een paar miljard dollar op te halen voor ontwikkeling.

Nieuws lekt te vroeg uit

Ondanks dat de makers er alles aan doen om het ICO geheim binnenshuis te houden tot het officieel is lijkt er al van alles uit te lekken. Volgens verschillende bronnen zijn ze bij Telegram van plan om de grootste crypto uitverkoop uit de historie te houden. De app zou straks $ 5 miljard moeten gaan opleveren met de verkoop van grams.

CEO Pavel Durov had al eerder laten weten dat ze dit jaar iets groots van plan zijn voor Telegram. Het zou kunnen dat ze met een nieuw project bezig zijn, maar de komst van grams zou veel realistischer zijn volgens verschillende bronnen.

Verschillende beleggers zouden al aangegeven hebben dat ze graag willen investeren in grams. Ondanks dat er nog niets officieels naar buiten gekomen is en de ICO tot nu toe nog een groot gerucht is. Toch stopt dit de pers nog niet om niet te stoppen met schrijven over “grams”. De tijd zal het leren of Telegram echt met een ICO gaat komen om geld in te zamelen.

Mobiele versie afsluiten