Site pictogram 36.nl

Telegram ICO weet $ 1,7 miljard op te halen

Op 14 maart is Telegram begonnen met het ophalen van geld voor hun eigen ICO. Volgens officiële documenten die gepubliceerd zijn op 28 maart heeft het bedrijf sinds 14 maart $ 850 miljoen opgehaald. Tijdens de tweede ronde van de gehypte ICO zou er nog meer geld opgehaald zijn. Volgens insiders zou Telegram nu in totaal $ 1,7 miljard opgehaald hebben.

Er zouden 94 investeerders zelfs een mega bedrag ingelegd hebben. Ze hebben per persoon namelijk alleen al een bedrag van $ 9 miljoen in de ICO gestopt. In januari werd er ook al voor $ 850 miljoen opgehaald. In deze ronde waren er 81 investeerders die per persoon besloten om $ 10 miljoen in te leggen.

Beide rondes waarin Telegram geld opgehaald werd zijn officieel geregistreerd om de ICO fundraising legaal te maken. Daarnaast zijn de transacties beveiligd om te voorkomen dat ze in verkeerde handen terecht komen. De investeerders die op dit moment geld in Telegram gestopt hebben zijn wel verplicht dit voor een minimale periode vast te zetten. Dit is om te voorkomen dat na de lancering de munt meteen leegloopt.

Telegram zelf had gehoopt om in twee rondes in totaal $ 1,6 miljard op te halen. Met $ 1,7 miljard is dit zelfs meer dan het bedrijf zelf gehoopt had. Ondanks dat er flink wat munten verkocht zijn is het nog onduidelijk wat ze met het geld gaan doen. Oprichter Pavel Durov heeft zelfs al laten weten dat ze in de toekomst mogelijk nog meer geld gaan inzamelen voor hun project.

Grote Hedgefund investeerders bleven weg bij Instagram

Ondanks de grote bedragen die zijn opgehaald zijn een aantal grote Hedgefunds weggebleven bij de ICO investeringsrondes. Toch ziet Telegram het allemaal positief tegemoet helemaal nu de munt al meer opgehaald heeft dan verwacht. Telegram zelf heeft al laten weten dat de munt “Gram” gaat heten. Het zou een nieuwe generatie cryptomunten worden hebben de makers al laten weten.

Ondanks dat Telegram de munt groot promoot en het de nieuwe generatie noemt hebben veel crypto experts hun twijfels. Vooral qua plannen die ze zouden hebben voor het systeem waarop de Grams moeten gaan draaien. Toch denken analisten wel dat Telegram mogelijk in vijf jaar tijd $ 200 miljard waard zou kunnen zijn. Maar de huidige investeerders hebben mogelijk voor nu teveel betaald voor Gram munten.

Mobiele versie afsluiten