Site pictogram 36.nl

Thomas Lee verwacht dat nu het beste moment is om Bitcoins te kopen

Thomas Lee is een bekende belegger en strateeg op Wall Street. Hij is de bedenker van de Bitcoin Misery Index. Deze index geeft aan wanneer het slim is om Bitcoins te kopen en wanneer je ze beter weer kan verkopen. Thomas Lee heeft op basis van zijn eigen index laten weten dat nu het perfecte moment is om te kopen.

Op dit moment valt de Bitcoin onder het niveau 18,8. Dit is het laagste niveau in 12 maanden. Dit niveau geeft aan dat je op dit moment het beste kan instappen in de Bitcoin. Volgens Thomas Lee komt zo’n moment slechts één keer per jaar voor bij cryptomunten en aandelen.

De schaalverdeling die Thomas Lee heeft gemaakt is 1 op 100. Dit betekent dat 18,8 absoluut laag is. De index geeft aan hoe blij beleggers op dit moment met hun bezit zijn. Een 18,8 op een schaal van 100 is niet heel positief. Toch is het indicatie om juist nu Bitcoins te kopen.

Doordat beleggers ongelukkig zijn met hun belegging willen ze er graag zo snel mogelijk vanaf. Dit betekent dat je de munt tegen een prijs kan kopen die je een paar maanden terug absoluut niet zou zien. Het geeft ook aan dat de koers op dit moment erg volatiel is. Dit klopt want de koers blijft heen en weer gaan tussen de $ 8.000 en $ 12.000. Vergeleken met vorige week maandag staat de koers zelfs 24% lager op dit moment van schrijven.

Op het lange termijn gaat de Bitcoin zeker weten stijgen

Thomas Lee verwacht absoluut dat op het lange termijn de Bitcoin zeker weten in prijs gaat stijgen. Hij verwacht dat we halverwege het jaar zeker weten de $ 20.000 gaan aantikken. Toch zien beleggers het nog wel somber in op dit moment met de lage koers van $ 9.000.

Sinds de Bitcoin Misery Index bestaat (2011) is het vier keer eerder gebeurt dat de munt onder de 27 punten dook. Elke keer wist de munt binnen 12 maanden er weer flink bovenuit te stijgen.

De vorige keer zagen we dit soort periodes in november 2012, september 2016 en januari 2015. In elk geval was de cryptomunt binnen een paar maanden een stuk meer waard. Laten we hopen dat het nu weer gebeurt met de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten