Site pictogram 36.nl

Alle top 10 cryptomunten schrijven rode cijfers

De cryptomarkt is vandaag opnieuw diep in het rood. Alle cryptomunten in de top 10 hebben de afgelopen 24 uur een verlies van minimaal 10% geleden. De Bitcoin wist in 24 uur tijd 16% te verliezen. De munt heeft het laagste punt in 10 weken tijd geboekt. De munt boekt zelfs z’n grootste verlies in een week tijd sinds april 2013. In een week tijd verloor de cryptomunt 30% in waarde en 45% op jaarbasis. Maar de Bitcoin is niet de enige munt die rode cijfers schrijft.

Ethereum leek gisteren nog de enige munt waar beleggers hoop in hadden. De munt stond zelfs op een hele kleine winst. Maar vandaag ging de cryptomunt onderuit met 28%. Op dit moment van schrijven is de munt net als de Bitcoin iets hersteld, maar een koers van $ 876 is ver onder de $ 1.000 markering die met trots gehaald werd aan het begin van het jaar.

In de top 3 met grootste verliezers staat Ripple duidelijk bovenaan. De munt wist in 24 uur tijd 35% te verliezen en dook naar de $ 0,63. Het laagste punt sinds 15 december. In januari alleen al wist de Ripple een verlies van 49% te boeken. Toch is de munt net als de Bitcoin ook alweer iets hersteld. Het verlies is nu nog 8% en de munt staat op $ 0,86. Mogelijk heeft het nieuwsbericht dat de ban uit India niet waar was de truck gedaan om de munt weer te laten stijgen.

Andere cryptomunten uit de top 10 zoals IOTA, NEO en EOS boeken ook verliezen van 20%. Dit zijn geen kleine bedragen en de totale marktwaarde van cryptomunten is gedaald met 100 miljard. Het enige positieve is dat de koersen op dit moment van schrijven wel al iets opkrabbelen. Wie weet winnen ze nog iets terug van de verliezen van vandaag. Vooral Ripple lijkt flink te herstellen op dit moment van schrijven.

Mobiele versie afsluiten