Site pictogram 36.nl

Totale cryptomarkt is 50% van waarde verloren sinds record december

Op dit moment horen we vooral veel berichten dat het niet goed zou gaan met de Bitcoin. Maar dit is niet de enige munt die het zwaar heeft. De complete top 10 van de cryptomarkt schrijft rode cijfers. Ripple zit ver onder de $ 1 en Ethereum heeft de $ 1.000 ook al niet meer inzicht. Dit toont wel aan dat de criris verder gaat, dan alleen de Bitcoin.

Vandaag werd bekend dat de cryptomarkt officieel 50% in waarde is verloren na het laatste hoogtepunt op 4 december. Op 4 december werd het hoogste punt van de totale markt bereikt. $ 830 miljard was op die dag de totale markt waard. Vandaag wordt het laagste punt in 60 dagen tijd gemeten met nog maar $ 366 miljard.

Voor de vierde dag op rij toont de totale markt diepe rode cijfers. Dit in combinatie met dalingen die de afgelopen week wel vaker plaatsvonden ziet de markt er op dit moment niet goed uit. De nieuwsberichten over regulering en mogelijke ban op cryptomunten heeft gezorgd voor een laag vertrouwen in cryptomunten.

Complete top 10 schrijft dubbele rode cijfers

De grootste verliezer vandaag was bijvoorbeeld Cardano deze cryptomunt uit de top 10 verloor 18%. Maar ook Ripple verloor fors met 13% daarop volgend de Bitcoin met 12% en Ethereum met 13%. NEM behoord na de hack van een paar weken terug ook tot de grootste verliezers met 16%. Beleggers hebben geen vertrouwen meer in de munt nadat deze in Japan gehackt werd. Dit wordt nog steeds gezien als de grootste hack allertijden en is nog niet opgelost.

Alle speculaties uit andere landen die groot in het nieuws uitgemeten worden zorgen ervoor dat nieuwe beleggers hun belegging uitstellen. Ze kijken de markt een beetje aan. Terwijl deze nieuwe beleggers er juist een paar weken geleden nog voor zorgden dat er record na record verbroken wordt. Daar kwam nog eens het nieuws bij deze week dat je geen cryptomunten meer kan kopen met creditcards. Veel beleggers deden dit omdat ze zelf het geld niet hadden voor een belegging.

Op jaarbasis doen de cryptomunten het niet slecht

Ondanks dat veel beleggers de cryptomarkt op dit moment in een crisis zien zitten doet de totale markt het op jaarbasis niet slecht. Ripple staat misschien nog maar op $ 0,70, maar dit is wel fors meer dan de $ 0,30 die een paar maanden terug met moeite gehaald werd. Ethereum was een paar maanden terug nog maar net $ 100 waard en staat met $ 700 nog steeds hoog. De Bitcoin was begin vorig jaar nog geen $ 1.000 waard en nu nog $ 7.000.

Voor nieuwe beleggers lijkt het afschrikwekkend dat de munten zo laag staan. Maar op jaarbasis maken de beleggers die er een jaar inzitten nog steeds winst. Het is alleen wachten tot de munten weer uit het slob getrokken worden.

Mobiele versie afsluiten