Site pictogram 36.nl

Totale cryptomarkt staat vandaag weer in het groen

Vandaag staan eindelijk alle cryptomunten weer in het groen. Het is weer even geleden dat we een totale winst op de markt konden melden. De afgelopen dagen was er een hoop gedoe. Dit had te maken met een grote correctie op alle cryptomunten. Deze ontstond nadat CoinMarketCap besloot om de prijzen van Korea niet meer mee te tellen.

Als gevolg ging de totale markt onderuit en kwam deze er even niet meer boven. Er ontstond namelijk paniek onder beleggers die bang waren dat de bubbel geklapt was. Maar niets was minder waar het ging er alleen om dat de markt van Korea niet meer meegeteld werd. Alleen als gevolg gingen beleggers massaal hun munten verkopen. Het grootste slachtoffer was Ripple, maar vandaag staat alles weer in het groen. Ripple maakt zelfs de grootste groei door met 18% in 24 uur tijd. Dit kwam vooral door het goede nieuws dat ze gaan samenwerken met MoneyGram.

Bitcoin veert ook weer een klein beetje op

Niet alleen Ripple, maar ook Bitcoin veert weer een klein beetje op. De munt steeg 2% en gaat weer langzaam richting de $ 14.000. Het lijkt een gevecht te zijn in de range $ 13.000 tot $ 15.000. De munt heeft moeite om steeds boven de $ 14.000 te klimmen en boven de $ 15.000 uit te komen.

Vandaag staat de munt op dit moment van schrijven op een winst van 2%. Dit is positief, maar een waarde van $ 13580 zal voor veel beleggers niet heel positief klinken. Vooral niet als je bedenkt dat de munt in december nog bijna $ 20.000 waad was wordt je er niet blij van.

Ethereum lijkt te stabiliseren

Ethereum wist vandaag ook een forse groei te melden namelijk 8,41%. De munt steeg naar een waarde van $ 1238. Toch blijft de munt een beetje stabiel rond de $ 1200. De mega groei die de munt vorige week te pakken had lijkt niet echt door te zetten. Dit is jammer want de munt had misschien door kunnen groeien naar $ 1500.

Toch hoeft er nog geen reden voor paniek te zijn. Bitcoin wist pas in de zomer voor het eerst de $ 2.000 aan te tikken. Het kan dus nog steeds hard gaan voor Ethereum. De munt kan dus nog steeds fors in waarde stijgen. Toch moeten we andere munten ook niet onderschatten. Ripple zou er weleens zomaar met de buit vandoor kunnen gaan en uitgroeien tot de grootste cryptomunt ter wereld.

Mobiele versie afsluiten