Site pictogram 36.nl

Trump verbiedt Amerikanen om te investeren in Petro van Venezuela

De afgelopen weken is het al een discussie geweest in de cryptocommunity. De lancering van de cryptomunt Petro door de regering van Venezuela. Volgens vele gaat het om oplichting en wordt alleen de corrupte president er rijker van. Het advies onder vele is dan ook om er niet in te investeren. Vooral omdat er cijfers gepubliceerd worden die nergens onderbouwd worden.

President Trump wil zich er daarom ook graag mee bemoeien. Hij heeft vandaag een nieuw wetsvoorstel ondertekent. In dit wetsvoorstel staat geschreven dat het verboden is voor Amerikanen om de Petro aan te schaffen. Hij wil de regering van Venezuela niet ondersteunen met hun nieuwe plan om wereldwijd mensen geld afhandig te maken. Daarom heeft hij besloten een officieel verbod uit te brengen op de Petro.

Een officiële ban lijkt lastig te zijn

Ondanks dat Trump er een officiële wet van gemaakt heeft lijkt het voor Amerika lastig te zijn om het te verbieden. De wereld van cryptomunten is nog altijd anoniem. In theorie hoeft dus niemand te weten dat je in het bezit bent van de Petro. Dit maakt het voor Amerika lastig om een verbod echt te realiseren.

Eén regering gaat de Petro helaas niet stoppen door een verbod op te leggen. Dit komt gewoon omdat het anoniem is om te beleggen en cryptomunten te kopen. Amerikanen zullen dus ondanks de nieuwe wetgeving gewoon munten kunnen kopen. Door een verbod op te leggen besteed Amerika juist meer aandacht aan de Petro dan de munt verdient. Het zou kunnen dat Amerikanen die niet van plan waren te beleggen in de munt dit juist nu wel doen. Puur omdat het kan en ze de president hiermee willen dwarsbomen.

Het is dus de vraag of het slim is van Trump om de Petro echt te gaan verbieden. Vooral omdat het verbod simpelweg niet te hanteren is. Venezuela zal zelf absoluut niet gaan meewerken aan het verbod. Het land zal dus geen namen vrijgeven van Amerikanen die er wel in belegd hebben. Het is dus de vraag of het verbod niet meer een publiciteitsstunt is. Een officieel verbod lijkt lastig op te leggen zijn.

Mobiele versie afsluiten