Site pictogram 36.nl

U.S. bank wil een nationale licentie regelen voor de Bitcoin

De nationale bank van Amerika vind het belangrijk dat banken en financiële instellingen zich meer gaan verdiepen in de Bitcoin. Vanwege de grote vraag in cryptomunten is er duidelijk interesse in de cryptomunt. Op een dag zou het voor de munt zelfs mogelijk moeten worden om een nationale licentie te krijgen. De Bitcoin zou dan voor het eerst officieel erkend worden in de Verenigde Staten.

Een licentie zou het voor de Bitcoin eenvoudiger kunnen maken om te gaan handelen over de grens. De munt zou zo niet meer overal illegaal verklaard worden. Bedrijven krijgen dan ook de mogelijkheid om te gaan handelen met de Bitcoin.

Op dit moment is het voor de meeste beleggers nog niet eenvoudig om te handelen in de Bitcoin. Elke belegging moet via een gecompliceerd systeem verwerkt worden. Een hoop beleggers haken daardoor af. Als de munt een licentie krijgt zou dit niet meer nodig zijn om te beleggen in de cryptomunt.

Goedkeuring is noodzakelijk voor een licentie

Er zit wel een minpunt aan een licentie. De U.S. bank kan het wel voorstellen, maar dit betekend niet direct dat de munt er één gaat krijgen. Verschillende instanties en specialisten moeten dit verzoek gaan goedkeuren. Het is in de praktijk de vraag of dit gaat gebeuren. Helemaal omdat er een hoop financiële specialisten uit Amerika geen fan van de cryptomunt zijn. Ze noemen het zelfs fraude en oplichting. Het is dus de vraag of een licentie er ooit wel gaat komen.

Toch heeft de Bitcoin wel één voordeel en dat is dat de president achter de munt staat. Donald Trump heeft al laten weten dat hij een groot voorstander is van de Blockchain technologie achter de munt. Hij ziet het zelfs zitten om dezelfde technologie in het Witte huis toe te passen. Een aantal handelingen zouden eenvoudiger kunnen verlopen met deze techniek in het Witte huis. Het enthousiasme van Donald Trump zou mogelijk kunnen helpen voor een licentie.

Insiders zijn voorzichtig positief over deze uitspraken

Een aantal insiders zijn voorzichtig positief over de uitspraken dat de Bitcoin mogelijk een licentie kan krijgen in Amerika. De kans dat het echt gaat gebeuren zien ze niet zo heel groot. Ze denken dat de kans zelfs 0% is ondanks de uitnodiging vanuit de Nationale bank van Amerika. De kansen worden laag ingeschat omdat meerdere personen hierover een beslissing moeten nemen. Hier zitten ook personen met meer kritiek tussen over de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten