Site pictogram 36.nl

UBS gelooft niet in een valuta met Bitcoins

Als de Bitcoin koers daalt zien we altijd weer reacties van banken en financiële instellingen komen. Toch was het al voorspelt dat de koers even zal dalen. Dit heeft te maken met een gezonde correctie. Een fenomeen waar ook de grote banken verstand van zouden moeten hebben. Toch komt UBS vandaag met nieuws naar buiten dat de Bitcoin een bubbel is.

Ondanks dat de Bitcoin een bubbel is hersteld de koers constant van nieuwe tegenslagen. De gezonde correcties worden altijd weer hersteld met nieuwe records die verbroken worden. Toch waarschuwt UBS om te investeren in Bitcoins. Beleggers kiezen voor een cryptomunt puur omdat ze bang zijn om iets te missen. Bijvoorbeeld als de Bitcoin straks een miljoen waard is en ze zelf geen munt gekocht hadden. Maar de UBS gelooft niet dat de munt veel geld waard kan worden. Het bedrijf gelooft zelfs niet dat de munt ooit een valuta kan worden. Iets wat noodzakelijk is om de munt in leven te houden.

UBS staat wel achter de Blockchain technologie

Ondanks dat UBS zich negatief uitlaat over de Bitcoin staan ze wel positief achter de Blockchain technologie. Ze verwachten dat de techniek achter de Bitcoin wel de toekomst heeft. Deze techniek kan de toekomst zijn om financiële processen te versnellen.

Ondanks dat ze toekomst zien in de technologie gaat de munt volgens UBS nooit een valuta worden. Vooral niet omdat de munt dan geaccepteerd moet worden als betaalmiddel door de regeringen wereldwijd. Dit is iets wat UBS niet snel ziet gebeuren omdat geld niet traceerbaar is via de Bitcoin. Dit maakt het eenvoudiger om belasting te ontduiken een risico dat de regering niet wil lopen.

Mobiele versie afsluiten