Site pictogram 36.nl

Uphold gaat Ripple toevoegen aan z’n portfolio

Vandaag werd bekend dat start-up Uphold Ripple gaat toevoegen als betaalmethode. Uphold is een soort digitale bank waarmee je transacties kan uitvoeren. Er kan via deze bank bijvoorbeeld betaald worden met cryptomunten. Aan de lijst van cryptomunten die al geaccepteerd worden is Ripple vandaag toegevoegd.

De voorzitter van Uphold J.P. Thieriot liet weten dat ze op Twitter een pol hebben gehouden. Hieruit bleek dat de Ripple de meest gevraagde cryptomunt was die nog niet te gebruiken was via Uphold. Van de 12.000 stemmen die op de pol werd uitgebracht was 51% voor de komst van de Ripple.

Na de uitkomst van de pol heeft Uphold een maand onderzoek gedaan hoe ze de cryptomunt het beste in hun netwerk konden integreren. Het scheen namelijk nog relatief lastig te zijn om de cryptomunt aan het netwerk toe te voegen. Maar uiteindelijk zijn ze hierin geslaagd en staat de munt sinds vandaag online. Het overmaken van Ripple munten kan via Uphold zonder transactiekosten.

Eindelijk weer goed nieuws voor de Ripple

De Ripple zelf kan wel wat goed nieuws gebruiken. Ondanks dat verschillende banken een samenwerking zijn aangegaan blijft de munt maar dalen. Op dit moment van schrijven staat de Ripple nog maar op $ 0,57. Het is een fijn teken dat er nog vertrouwen is in de munt en beleggers de cryptomunt willen gebruiken voor betalingen.

Op dit moment kunnen er 23 verschillende valuta’s verhandeld worden en zeven cryptomunten. Hier is de Ripple nu eindelijk onderdeel van op Uphold. Daarnaast worden er vier belangrijke metalen waaronder goud als handelsmiddel gebruikt via Uphold.

Op dit moment kan de Ripple alleen nog via de kantoren van Uphold verhandeld worden. Maar straks moet het ook mogelijk zijn om via het online netwerk munten te storten of op te nemen. Dit zou binnen een paar weken uitgerold moeten zijn. Vanaf dat moment is de munt volledig te gebruiken op Uphold.

Mobiele versie afsluiten