Site pictogram 36.nl

Verschillende cryptomunten bereiken vandaag laagste koers in 2018

De cryptomarkt draait al maanden niet goed, maar vandaag werd er opnieuw een dieptepunt bereikt. Na dagen van correcties hebben een flink aantal munten weer een nieuw dieptepunt bereikt. Ze noteren zelfs vandaag de laagste koers in 2018. Deze ontwikkeling is helemaal een domper als je bedenkt dat de cryptomunten een paar maanden terug nog de hoogste koers ooit wisten te halen.

Bitcoin heeft nog niet het laagste punt van het jaar bereikt, maar lijkt hard op weg te zijn. Doordat de grootste cryptomunt ter wereld het lastig heeft trekt deze andere munten mee. Vandaag werd met $ 7.394 wel de laagste koers in 11 dagen genoteerd door de Bitcoin.

Ethereum duikt bijna onder de $ 400

Van de $ 1.000 die in januari nog aangetikt werd is echt helemaal niets meer over. De tweede grootste cryptomunt heeft de afgelopen dagen enorme klappen te verduren gehad. Met $ 406 op dit moment van schrijven is het een kwestie van tijd voor de munt onder de $ 400 grens duikt.

Ethereum verloor de afgelopen 24 uur 10% in waarde en op jaarbasis tot aan vandaag zelfs 47%. Toch is er wel hoop want de munt vertoont vergelijkbare signalen als in december 2016. Toen deze signalen zichtbaar waren steeg Ethereum terug naar records. Nieuwe records zitten er mogelijk niet in, maar wel een rally op korte termijn. Uiteraard is dit ook afwachten want op dit moment lijkt even niets zeker te zijn met cryptomunten.

Ripple valt terug naar $ 0,53

Op dit moment van schrijven is de Ripple teruggezakt naar $ 0,53. Dit is de laagste stand sinds 14 december 2017. Dit betekent ook dat de munt absoluut het dieptepunt van 2018 bereikt heeft. De afgelopen 24 uur verloor de munt 8,8% en op jaarbasis zelfs 76%.

Op 4 januari wist de derde grootste cryptomunt ter wereld nog een record neer te zetten van $ 3,84. Sinds dit punt bereikt werd is de munt alleen maar gecorrigeerd en werden er telkens weer nieuwe sales gehouden. Analysis laten duidelijk zien dat de munt oversold is. Door dit signaal lijkt het erop dat de munt nu wel echt z’n dieptepunt bereikt heeft. Dit zou kunnen betekenen dat het vanaf nu echt wel beter moet gaan worden voor Ripple.

Mobiele versie afsluiten