Site pictogram 36.nl

Vietnam verband de Bitcoin

Vietnam volgt het voorbeeld van China op en besluit ook de Bitcoin handel in de ban te doen. Dit nieuws is helemaal opvallend omdat China vorige week bekend gemaakt heeft de ban toch niet uit te gaan voeren. Toch is er een nieuw Aziatisch land die ineens uit het nieuws besluit om een ban op te leggen.

De nationale bank van Vietnam heeft een officieel statement naar buiten gebracht waarin de ban staat aangegeven. Volgens de ban mag de munt niet meer gebruikt worden om diensten en producten te kopen. Iets wat eerder gewoon was toegestaan in Vietnam. Zijn er toch webshops die besluiten de Bitcoin als betaalmiddel in Vietnam te accepteren? Dan lopen ze het risico op een boete van ruim 6000 pond.

De bank laat alleen niet weten waarom ze het verbieden om de Bitcoin als valuta te gebruiken. De munt mag dan niet als valuta gebruikt worden, maar beleggers kunnen er nog wel steeds in handelen. Alleen het uitgeven van de munt in Vietnam wordt aan banden gelegd.

Bitcoin is geen wettig erkende valuta

Vietnam geeft als reden waarom de Bitcoin niet meer als betaalmiddel gebruikt mag worden dat het geen wettelijk erkend betaalmiddel is. Zolang het geen erkend betaalmiddel is mogelijk winkels en bedrijven de munt niet accepteren.

Ondanks dat de ban alleen voor winkels en bedrijven zou gelden is de regering al bezig om de websites waarop gehandeld kan worden in Bitcoins niet meer toegankelijk te maken. Dit doen ze om de verspreiding van de munt in Vietnam verder tegen te gaan.

Mogelijk wordt de Bitcoin verbannen puur uit angst voor het succes van de munt. Het nieuws volgt dan ook vlak nadat de munt steeds populairder begint te worden als wereldwijde valuta.

Mobiele versie afsluiten