Site pictogram 36.nl

Warren Buffet en Bill Gates uiten kritiek op Bitcoin

Als het goed gaat met de Bitcoin, dan horen we de meeste mensen niet. Maar zodra er een drop is zoals vandaag horen we ineens weer wel wat van de mannen. Bill Gates en Warren Buffet zijn de heren die vandaag kritiek uiten op de Bitcoin. In het verleden hebben ze al vaker kritiek geuit. Het is dus geen verrassing meer dat ze tegen de munt zijn.

Warren Buffet laat als kritiek weten dat de Bitcoin eigenlijk helemaal niets doet. Waarom zouden mensen in een stuk lucht investeren? De munt stijgt alleen maar omdat mensen het interessant vinden om erin te investeren. Alleen er is niets interessants aan iets dat niet bestaat volgens Warren Buffet. Hij noemde de munt zelfs rattengif.

Bill Gates liet vandaag tijdens hetzelfde interview als Warren Buffet ook al weten tegen de Bitcoin te zijn. Hij liet weten dat als er in Amerika gestemd mag worden over het voortbestaan van de munt hij absoluut tegen zou stemmen. Hij vraagt zich af waarom iets wat niets maakt of produceert in hemelsnaam zoveel geld waard kan zijn. Dit betekent ook dat de munt helemaal niets waard kan zijn als we dit besluiten. De enige investering die volgens Bill Gates interessant is een short belegging voor het korte termijn. Maar dit is volgens hem veel te ingewikkeld en daarom doet hij het niet.

Toekomst Ethereum en Bitcoin worden vandaag besproken

Het is niet geheel toevallig dat er vandaag een interview naar buiten gekomen is van Bill Gates en Warren Buffet. In Amerika wordt er namelijk over de toekomst van de munten gesproken. Er wordt gekeken of beleggers een beveiligingsrisico lopen als ze investeren in Ethereum of Bitcoin. Als blijkt dat dit niet zo is zou de koers zomaar weer omhoog kunnen schieten.

Ondanks dat deze zaken op dit moment in Amerika besproken worden kunnen ze van invloed hebben op de wereld cryptomarkt. Het is dus best spannend wat er uit deze gesprekken gaat voortvloeien.

Mobiele versie afsluiten