Site pictogram 36.nl

De wereld krijgt een cryptomunt, maar dit zal niet Bitcoin zijn

Goldman Sach geloofd er heilig in dat de wereld straks één cryptomunt gaat gebruiken voor transacties. Alleen de ex-president van Goldman Sach Gary Cohn geloofd er niet in dat de Bitcoin ons nieuwe betaalmiddel gaat worden. Cohn laat weten dat hij zelf geen groot fan is van de Bitcoin of iemand die geloofd in de potentie van de munt.

Hij verwacht wel dat er straks een digitale munt gaat komen om mee te handelen. Dit zal wel moeten om handel in de wereld een stuk eenvoudiger te maken. Alleen dit moet allemaal veel gemakkelijker gaan dan de huidige cryptomunten. Deze zijn vaak nog te ingewikkeld om aan te komen. Hierdoor gebruikt lang niet iedereen een cryptomunt voor z’n betalingen.

De munt die erin slaagt om dit eenvoudiger te maken zal waarschijnlijk de nieuwe cryptomunt van de wereld worden. Alleen is deze munt op dit moment nog helemaal niet uitgevonden. Betalen met cryptomunten in de wereldhandel is dus voorlopig nog toekomst muziek volgens Gary Cohn.

Een ander nadeel van de Bitcoin volgens Cohn is naast de verkrijgbaarheid de manier waarop de munt gemaakt wordt. Het maken van Bitcoins kost nu gewoon ongelofelijk veel geld en energie. Speciale bedrijven zijn hiermee bezig, maar het wordt langzaam onbetaalbaar om de munten te minen. Een cryptomunt die de wereldeconomie moet gaan helpen moet niet zoveel stroom en moeite gaan kosten.

Toekomstige cryptomunt zal eenvoudiger te begrijpen zijn

Een groot deel van de beleggers in cryptomunten heeft volgens Cohn geen flauw idee wat ze nu eigenlijk gekocht hebben. Ze hebben het gekocht omdat ze weten dat het een hoop geld waard kan worden. Sommige hebben de munt gekocht in de hoop snel rijk te worden. Alleen de toekomstige munt zal veel eenvoudiger te begrijpen moeten zijn. Het moet een munt zijn die iedereen snapt en in wil beleggen.

Uiteraard zal er voor de veiligheid en snelheid wel blockchain technologie achter zitten zoals we dit nu ook bij de Bitcoin zien. Alleen zal de technologie veel simpeler en eenvoudiger te begrijpen zijn voor leken. Hierdoor kan iedereen de munt gebruiken en niet een select gezelschap.

Ondanks dat er volgens deze ex-man misschien geen toekomst zit in de Bitcoin blijft de munt in waarde stijgen. Vorig jaar was een investering in de munt zelfs 13 keer meer geld waard geworden. Het grote publiek is steeds meer geïnteresseerd in cryptomunten en de technologie erachter.

Mobiele versie afsluiten